WTA-Ranglista: A friss US Open győztes 127 helyet javított

2021. szeptember 17.
by HerczegGabor

A női világranglistát továbbra is az ausztrál Ashleigh Barty vezeti, őt követi a fehérorosz Aryna Sabalenka és a cseh Karolina Pliskova.

Sikertelen US Open címvédésének köszönhetően két helyet rontva lecsúszott a dobogóról Naomi Osaka. A japán hölgy így jelenleg az ötödik pozíciót foglalja el, akit megelőzött a cseh Karolina Pliskova és az ukrán Elina Svitolina is. Két helyet lépett előre és így a 7. a US Open negyeddöntőig menetelő Barbora Krejcikova, és egy-egy helyett javított még korábbi helyezésén a spanyol Garbine Muguruza és a cseh Petra Kvitova is. A legnagyobb ugrást az idei US Open fiatal brit bajnoka, Emma Raducanu könyvelhette el, hiszen 127. pozíciót lépett előre, és így 23. helyen áll, de nem panaszkodhat a döntős ellenfele sem, mert 45 helyet javított a kanadai Leylah Annie Fernandez, aki így a 28. a legfrissebb a rangsorban.

Magyarjaink közül továbbra is Babos Tímea áll a legelőkelőbb helyen, aki tíz helyet rontva a 136., Gálfi Dalma tizennégy helyet javítva a 138., Udvardy Panna hét pozíciót javítva a 161., Bondár Anna tizenhét helyet ugrott előre és így a 182., Jani Réka pedig négy helyet rontott korábbi helyezésén és így a 195. a női teniszezők legfrissebb világranglistáján.

A teljes ranglistát itt találjátok: https://www.wtatennis.com/rankings/singles

kiemelt kép: wtatennis.com