Alexander Zverev lett Bécs bajnoka

Alexander Zverev végső győzelmével zárult a bécsi ATP 500-as verseny. A német teniszező a fináléban egy szoros mérkőzésen győzte le az amerikai Francis Tiafoe-t. 

A bécsi torna fináléjában Francis Tiafoe és Alexander Zverev mérte össze az erejét. Az amerikai nagy küzdelem árán jutott el a döntőig, hiszen a legjobb 4 között Sinner ellen szinte lehetetlen helyzetből fordított. Zverevnek sem volt egyszerű dolga ezen a héten, mivel Alex De Minaur, valamint Felix Auger-Aliassime ellen is túlóra kényszerült. A két játékos utoljára a 2019-es pekingi tornán találkozott egymással, akkor Zverev könnyedén tudott nyerni.

Zverev a mérkőzés elejétől ostromolta Tiafoe adogatását, és ennek hamar meglett az eredménye, miután a találkozó negyedik játékában break előnybe került. A német fórja azonban nem tartott sokáig, mivel a következő gameben igen könnyelmű hibáit követően Tiafoe azonnal visszajött. Az amerikai a folytatásban egyre magabiztosabban játszott saját szervái mögött, és nagyon úgy tűnt. hogy akár Tiebreak döntheti el az első szett sorsát. Zverev viszont 6-5-nél a számára lehető legjobb pillanatban maximálisan koncentrálni tudott, és a rövidítést elkerülve, 7-5-tel vezetést szerzett. A második felvonásban a német próbálta hamar eldönteni az összecsapást, Tiafoe azonban többek között négy fogadóelőny hárításának is köszönhetően remekül állta a sarat. Az amerikai annak ellenére, hogy kiválóan helyt állt pályafutása első ATP 500-as döntőjében, a kétszettes veresétől nem menekült meg, hiszen Zverev egy 6-4-re megnyert második szettel végül behúzta a finálét.

Zverev szoros küzdelemben nyerte meg a bécsi finálét
Kép forrása: thesportreview.com

Alexander Zverev megérdemelten nyerte meg a bécsi ATP 500-as versenyt, hiszen a torna végjátékában már nem veszített játszmát. A német játékosnak remek éve van, hiszen ez volt az idei ötödik, összességében a 18. egyéni ATP tornagyőzelme.

A döntő végeredménye: 

Alexander Zverev ( 2 )-Francis Tiafoe 7/5 6/4

Kiemelt kép forrása: thenewzealandtimes.com