Djokovic: Vállalom a döntésem következményeit

A szerb világelső először szólalt meg nyilvánosan azóta, hogy januárban el kellett hagynia Ausztráliát oltatlansága miatt

A BBC-nek adott exkluzív interjúban Novak Djokovic elmondta: bár általánosságban nem tartja magát oltásellenesnek, a Covid-19 elleni vakcinát továbbra sem adatja be magának. Ezzel óriási kockázatot vállal, hiszen a jelenlegi szabályozások szerint sem a Roland Garroson, sem a szeptemberi US Openen nem vehet részt, hogy csak a legnagyobb tornákat említsük.

“Sosem voltam az oltások ellen, gyermekkoromban én is megkaptam a szükséges dózisokat.” – erősítette meg. “Azonban továbbra is fenntartom magamnak a döntés jogát, hogy csak olyan anyag kerüljön a szervezetembe, amit én akarok.” – tette hozzá.

Ha ennek az az ára, hogy bizonyos versenyeken nem indulhatok, akkor megfizetem ezt az árat.”

Djokovic minden eltökéltsége ellenére kifejezte reményét, hogy a szigorú oltási követelmények idővel enyhülnek, mert még hosszú ideig szeretne játszani: “Nagyon erősnek éreztem magam, úgy gondoltam, jó eséllyel én lehetek a legeredményesebb férfi játékos.”

“De a testemről való döntés joga fontosabb bármilyen bajnoki címnél.”

A szerb nem tartja kizártnak, hogy a jövőben valamikor felveszi a vakcinát, ha már több információ áll rendelkezésre annak mellékhatásairól: “Megértem, hogy az egész világ óriási erőfeszítéseket tesz a vírus megállításáért. Ezért én magam is nyitott maradok az oltás lehetőségére, hiszen csak közösen találhatunk megoldást a járvány kezelésére.”

A terjedelmes interjúban Djokovic részletesen beszél a melbourne-i eseményekről, illetve a decemberi, titokzatos pozitív Covid-tesztjéről is. Az egész anyag február 15-én este lesz látható a BBC One csatornán, részletek itt láthatók és olvashatók: https://www.bbc.com/news/world-60354068

A kiemelt kép forrása: BBC Twitter oldala