Djokovic segítséget nyújt a hazáját védő ukrán teniszezőnek

2022. március 7.
by kert

Sergiy Stakhovsky, a korábbi világranglista 31. játékos hazatért Kijevbe, hogy segítse honfitársait az Oroszország elleni háborúban

Stakhovsky, aki elsősorban arról ismert, hogy 2013-ban legyőzte Roger Federert Wimbledonban, profi pályafutása befejezése után Budapesten telepedett le családjával. A február 24-én kitört orosz-ukrán háború hatására úgy érezte azonban, hogy haza kell utaznia szülővárosába, Kijevbe, hogy részt vegyen az ukrán főváros védelmében.

A SkyNews-nak adott interjújában Stakhovsky elmondta, hogy bár nincs katonai tapasztalata, tud fegyvert használni. Jelenleg Kijev utcáin teljesít járőrszolgálatot, miközben az orosz hadsereg egyre szorosabb ostromgyűrűt von a város köré.

“Elmagyarázták nekünk a fegyverhasználat alapjait. Azt mondták, a gyakorlás miatt ne aggódjunk, rengeteg célpont lesz, amire lőhetünk majd.” – mesélte.

Stakhovsky korábban már nyilvánosságra hozta, hogy a Nagy Hármas tagjai közül egyedül Novak Djokovic vette fel vele a kapcsolatot, aki gyermekkorában Belgrádban maga is kénytelen volt megtapasztalni a háború borzalmait.

Stakhovsky vasárnap kiposztolta Twitteres üzenetváltásukat, melyben a volt világelső együttérzése kifejezése mellett anyagi és egyéb segítséget is ajánlott neki.

Image

A Nagy Hármas másik két tagja, Roger Federer és Rafael Nadal ezidáig nem nyilvánított véleményt az orosz offenzívával kapcsolatban.

Forrás

A kiemelt kép forrása: www.iol.co.za