Iga Swiatek megcsinálta a Sunshine Double-t!

Két napsütötte verseny, azonban mégis tornádó söpört át Kalifornián és Floridán! Hogy ez miként lehetséges? A válasz igen egyszerű! Iga Swiatek mind a két helyszínen bezsebelve a végső győzelmet, megcsinálta a Sunshine Double-t! 

Iga Swiatek amit az elmúlt 3 hétben lerakott az asztalra, arra egész egyszerűen nincsenek szavak! Mert egy dolog megnyerni kettő közül az egyik 1000 pontot érő versenyt, de azért az már nem kis teljesítmény, hogy a kezdeti nehézségek után, valaki úgy száguldjon át a mezőnyön, ahogy azt tette a fénykorában Michael Schumacher a Forma 1-ben!

Iga Swiateknek csak az Indian Wells-i torna első három fordulójában voltak nehezebb pillanatai. A lengyel ott igen nyögvenyelősen kezdett, majd a verseny végjátékban már csupán az elődöntőben Simona Halep késztette szorosabb küzdelemre, a Maria Sakkari elleni fináléja már viszonylag sima volt. Aztán gondolhattuk, hogy majd Swiatek ugyanúgy, mint a BNP Paribas Open férfi bajnoka, Taylor Fritz, egy idő után elkészül az erejével. A torna második kiemeltje azonban némi fáradtság helyett úgy ment át a floridai mezőnyön, mint egy üzembe állított úthenger! Swiatek szettveszteség nélkül nyerte meg a tornát, ráadásul a döntőben az egész héten kiválóan játszó Naomi Osaka nem igazán tudott méltó ellenfél lenni a számára.

Swiatek Indian Wells-ben kezdte nagyszerű menetelését
Kép forrása: eurosport.com

Iga Swiatek fantasztikus néhány héten van túl, és ha az nem lenne elég, hogy megcsinálta a Sunshine Double-t, amire mióta mind a két torna ( 1999 ) egymás után kerül megrendezésre, csupán Steffi Graf ( 1994, 1996 ) és Kim Clijsters ( 2005 ) és Victoria Azarenka ( 2016 ) volt képes, a lengyel igen méltó módon vette át a világelsőséget az Australian Open címet megszerző, majd 25 évesen a visszavonulás mellett döntő Ashleigh Barty-tól.

Kiemelt kép forrása: eurosport.com