ATP Róma: Elérkezett a végjáték az olasz fővárosban!

Lassan a végéhez érünk ennek a csodálatos hétnek a római ATP 1000-es viadalon. Már csak négyen maradtak versenyben, nem kell már sok, hogy valaki elhódítsa a trófeát! Az elődöntőben Novak Djokovic-Casper Ruud, valamint Stefanos Tsitsipas-Alexander Zverev mérkőzéseket rendeznek meg. 

Novak Djokovic-nak nem jutott könnyű sorsolás a legjobb 8 között, hiszen az egyre többet fejlődő, kanadai Felix Auger-Aliassimével csapott össze. Az ifjú titán végig szoros meccsre késztette a világelsőt, a szerb azonban így is kétszettes győzelem után mehetett zuhanyozni. Djokovic remek labdamenetek, és pazar megoldások közepette végül 7:5 7:6-tal harcolta ki a jogot az elődöntős szereplésre, ahol norvég ellenféllel méri össze a tudását. A felső ág másik negyeddöntőjében ugyanis Casper Ruud a szerbhez hasonlóan két küzdelmesebb szettben lépett túl Denis Shapovalovon, 7:6 7:5 arányban.

Ruud kemény csatában búcsúztatta Shapovalovot
Kép forrása: 21sportsnews.com

Az alsó ágon bármennyire szerette volna a római közönség megőrizni a reményt a hazai tornagyőzelemre, az utolsó “mohikán” is elhagyta a harcmezőt. Stefanos Tsitsipas ugyanis egy igen hosszúra nyúló Tiebreakes szettet követően vezetést szerzett, majd ezt követően egy viszonylag simább második szettel, csomagolásra késztette Jannik Sinner-t. A görög ellenfele az elődöntőben természetesen a német Alexander Zverev lesz, akinek nem okozott különösebb gondot a chilei Cristian Garin legyőzése.

Tsitsipas megküzdve az”elemekkel” elődöntőbe jutott
Kép forrása: atptour.com

ATP Róma, a negyeddöntők eredményei: 

Novak Djokovic ( 1 )-Felix Auger-Aliassime ( 8 ) 7:5 7:6(1)

Casper Ruud ( 5 )-Denis Shapovalov ( 13 ) 7:6(7) 7:5

Stefanos Tsitsipas ( 4 )-Jannik Sinner ( 10 ) 7:6(5) 6:2

Alexander Zverev ( 2 )-Cristian Garin 7:5 6:2

Kiemelt kép forrása: eurosport.com