RG 2022: Elkezdődött ideje korán a “csillaghullás”

Vasárnap délelőtt megkezdődött természetesen a hölgyek küzdelme is, na de hogyan? Ons Jabeur és Garbine Muguruza is igen hamar búcsút intett Párizsnak. 

Ons Jabeur volt az első igazán komoly búcsúzó, akit a lengyel Magda Linette győzött le. Ez igen meglepő vereség a tunéziai játékostól annak fejében, hogy nem olyan régen még Madrid-ban tornagyőzelmet ünnepelhetett. Jabeur azok után, hogy viszonylag könnyedén megnyerte az első szettet, saját magának köszönhetően harmadik etapra kényszerült. A világranglista 6. helyezettje ezek után már szinte csak nyargalt az eredmény után, majd egy kiélezett harcban Linette 7-5 arányban húzta be a döntő játszmát. Nagy blama ez Jabeur-tól, a lengyel pedig a második fordulóban a Martina Trevisan-Hariett Dart összecsapás nyertesével találkozik.

Jabeur meglepő kiesése mellett a 2016-os Roland Garros bajnoknő is eléggé korán csomagolhatott. A spanyol Garbine Muguruza nem kapott igazán könnyű ellenfelet az első körben, és ezt a “lécet igen csúnyán leverte” azok után, hogy övé lett az első szett, majd a második felvonásban break előnyben is teniszezhetett. Kaia Kanepi a második szett közepétől magára talált és fordítani tudott. Muguruza sincs élete formájában és ezt mi sem jobban bizonyítja első fordulós búcsúja az év második Grand Slam tornáján.

Roland Garros, az első forduló eredményei:

Magda Linette-Ons Jabeur ( 6 ) 3:6 7:6(4) 7:5

Kaia Kanepi-Garbine Muguruza ( 10 ) 2:6 6:3 6:4

Kiemelt kép forrása: tennis365.com