RG 2022: Micsoda nap a hölgyeknél

2022. május 23.
by cort

Bár még javában zajlanak a mai nap mérkőzései, de a hölgyeknél már aligha lehet felülmúlni az eddig történteket.

Kezdjük mindjárt a magyar vonatkozású hírrel. Bondár Anna a cseh Petra Kvitova ellen lépett pályára, és egyáltalán nem kell szégyenkeznie a magyar hölgynek, aki kifejezetten megnehezítette a többszörös Grand Slam-bajnok dolgát. Anna különösen az első szettben volt partiban Kvitovával, 5-2-re is vezetett, sőt, 5-4-nél szettlabdája volt. Innen azonban a rutinos cseh átvette az irányítást, előbb kiegyenlített, majd nullára hozta a rövidítést. A folytatásban is Kvitova akarata érvényesült, aki 6-1 arányban behúzta a szettet, és jutott a második körbe.
Nála lényegesen simábban ment tovább a világelső Iga Swiatek, aki mindössze két játékot engedélyezett az ukrán Tsurenkónak. A két évvel ezelőtti győztes tehát ott lesz, de a címvédő azonban már csomagolni kényszerült. A cseh Krejcikova a vártnak megfelelően 6-1-gyel indított a hazai közönség előtt pályára lépő Parry ellen, de a folytatásban a francia jobban teniszezett, és 6-2 6-3-mal fordítani tudott.
A nap női meccsének kiáltották ki Naomi Osaka és Amanda Anisimova meccsét. A két hölgy valóban jó meccset játszott egymással, és nüanszok döntöttek a fiatal amerikai javára, így a korábbi világelső Osaka idén sem alkot maradandót a párizsi salakon.