RG 2022: A harmadik nap programja

A Párizsban zajló Roland Garros keddi játéknapján a tegnapi esőszünet miatt először még több félbeszakadt mérkőzésnek kell befejeződnie a korábbi programból.

A mai napon a férfiaknál, ha az időjárás is kegyes lesz a teniszezőkhöz, akkor bemutatkozik a párizsi salakon többek között Daniil Medvedev (2.), Stefanos Tsitsipas (4.), Andrey Rublev (7.), Jannik Sinner (11.) és Denis Shapovalov is. (14.). Papírforma szerint könnyű első körös mérkőzésekre számíthatunk a kiemelt játékosoktól, így nem okozhat gondot számukra a második forduló kiharcolása. Mindenképp érdemes lesz követni a Roland Garros után visszavonuló, korábbi Grand Slam-döntős hazai játékos, Jo-Wilfried Tsonga mérkőzését, aki meglehet, hogy utolsó meccsét játszhatja majd a nyolcadik kiemelt norvég Casper Ruud (8.) ellenében.

A hölgyeknél a tegnapról félbeszakadt mérközések befejezése mellett pályára lép Paula Badosa Gibert (3.), Aryna Sabalenka (7.), Karolina Pliskova (8.) és a 2018-as Roland Garros győztes Simona Halep (19.) is. A 10-es pálya utolsó mérkőzése lesz a mai napon, még a tegnapi programból átcsúszott, az utolsó állva maradt magyar női teniszőnk Udvardy Panna mérkőzése, aki a selejtezőből érkező mexikói Fernanda Contreras Gomez ellen bizonyíthat majd.

A harmadik nap részletes programját itt találjátok:

https://www.rolandgarros.com/en-us/order-of-play?year=2022&competition=all&country=all&annexeCourt=all&principalCourt=all&favoriteFilter=false&date=2022-05-24

kiemelt kép: www.rolandgarros.com