Wimbledon 2022: A tizedik nap programja

Elérkeztünk az idei wimbledoni teniszbajnokság tizedik napjához, amelyen a nőknél a felső ágon, a férfiaknál pedig az alsó ágon lesz a tét az elődöntőbe jutás a londoni gyepen.

A férfiaknál az egyik negyeddöntőben majd két nem kiemelt teniszező harcolhatja ki a győzelmet, hiszen a chilei Cristian Garin és az ausztrál fenegyerek Nick Kyrgios küzd majd meg egymással. Karrierjük során még sosem keresztezték egymás útját, így nehéz megmondani mire számíthatunk, de az biztos, hogy a tapasztalat és persze a bombaerős szervája, ami passzol a füves borításhoz mindenképpen az ausztrál mellett szól. Kyrgios 2014-ben már járt ilyen magasságokban itt Wimbledonban, és ejtette ki a spanyol Rafael Nadalt a nyolcaddöntőben, akivel akár a következő körben is farkasszemet nézhet.

                                               Először csaphat össze egymással Nick Kyrgios és Cristian Garin.

A másik párosítás majd a huszonkétszeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadal (2.) és Taylor Fritz (11.) találkozója lesz. A fiatal amerikai könnyedén, szettveszteség nélkül verekedte be magát a legjobb nyolc közé, a spanyol viszont egy-egy játszmát hullajtott el az első két fordulóban. Eddig mindössze háromszor mérkőztek meg egymással, és a spanyol vezet 2-1-re, viszont a legutóbbi mérkőzésüket idén az Indian Wells-i fináléban Fritz nyerte két játszmában. Nehéz jóslatokba bocsátkozni, hiszen mindhárom meccsüket kemény pályán játszották, viszont a füves borítás mindig egy másik kávéház.

                                                               Legutóbb Taylor Fritz győzött Indian Wells-ben

A hölgyeknél az első mérkőzés az Ajla Tomljanovic és Elena Rybakina (17.) közti párharc lesz majd. A kiemelt kazah teniszező a találkozó esélyese, hiszen gond nélkül jutott a negyeddöntőbe, az ausztrál viszont az előző két körben igencsak megszenvedett az ellenfeleivel. Idáig egyszer futottak össze egymással, 2021-ben Madridban, ahol 6-4, 6-0-val Rybakina lépett tovább a következő fordulóba.

                                                    Korábban Madridban könnyedén győzött Elena Rybakina

Izgalmas párosításnak ígérkezik a 2019-es bajnok Simona Halep (16.) és az eddigi legjobb wimbledoni eredményét elérő Amanda Anisimova (20.) találkozója. A román az előző körben nagyon simán búcsúztatta a torna negyedik kiemeltjét, a spanyol Paula Badosát, az amerikai pedig korábban honfitársát, Cori Gauff-ot (11.) küldte haza egy végletekig kiélezett küzdelemben. Eddig háromszor meccseltek egymással, összesítésben a román vezet 2-1-re , legutóbbi találkozójukat pedig pár hete Hamburgban szintén füves borításon nagyobb nehézség nélkül szintén Halep nyerte 6-2, 6-1-re.

                                                                Pár hete Hamburgban Simona Halep örülhetett

Az negyedik nap teljes programját az alábbi linken érhetitek el: Wimbledon 10. nap

kiemelt kép: wimbledon.com