Wimbledon 2022: A tizenkettedik nap programja

2022. július 8.
by HerczegGabor

A wimbledoni teniszbajnokság tizenkettedik játéknapján a kétszeres győztes Rafael Nadal tegnapi visszalépése miatt csak a felső ági elődöntő kerül majd megrendezésre  az All England Clubban.

A Center pályán a női elődöntőt követően veszi kezdetét a címvédő szerb Novak Djokovic (1.), és a hazai győzelmi reményeket még életben tartó Cameron Norrie (9.) találkozója. Mindkét teniszező eddig magabiztosan menetelt az elődöntőig, egyedül Djokovic bonyolódott bele az előző körben egy ötszettes drámai csatába az olasz Jannik Sinner ellen, ahol 0-2-ről tudta csak kiharcolni végül a továbbjutást. Karrierjük során eddig mindössze egyszer keresztezték egymás útját a felek, tavaly Torinóban az ATP-világbajnokság csoportkörében találkoztak, ahol a szerb 6-2 6-1-gyel szinte átgázolt ellenfelén.

                                                 Tavaly Torinóban könnyedén nyert Djokovic

A huszonkétszeres Grand Slam-bajnok Nadal visszalépésével egyértelműen megnyílt az út Djokovic előtt a londoni gyepen, hogy megvédhesse a wimbledoni trófeáját, és így felzárkózzon a spanyol mögé a Grand-Slam örökrangsorban, de ehhez még biztos lesz egy-két szava az ausztrál fenegyerek Nick Kyrgiosnak, aki vasárnap pályafutása első GS döntőjére készülhet majd. Természetesen addig még Norrie is borsot törhet a szerb orra alá.

Az egyik elmaradt férfi elődöntő miatt, a rendezők a két női páros elődöntővel próbálják majd kárpótolni a pórul járt szurkolókat.

A tizenkettedik nap teljes programját az alábbi linken érhetitek el: Wimbledon 12. nap

kiemelt kép: wimbledon.com