AusOpen23: Zverev és Murray is kőkemény csatában jutott tovább

Az ausztrál nyílt teniszbajnokság második napján maratoni mérkőzésen jutott tovább a német Alexander Zverev, és a korábban itt ötször is döntőt vesztő brit Andy Murray.

A korábbi US Open döntős Zverev hosszas sérülésből tért vissza a teniszpályára, és pont az ilyen mérkőzésekre van szüksége ahhoz, hogy visszarázódjon az általa is elvárt játékába, és mérkőzésről-mérkőzésre javuljon a kondíciója és önbizalma is egyaránt.  Az első körben a szerencsés vesztesként pályára lépő perui Juan Pablo Varillas ellen harcolta ki a továbbjutást egy több mint 4 órás mérkőzésen, amelyen döntő szettbe bonyolódott ellenfelével és csak a végjátékban tudta megnyerni a találkozót.

Sokkal nehezebb nyitókör várt az olasz Matteo Berrettinire (13.), aki a többszörös Grand Slam-győztes, és a nem kiemeltek közül mindenképpen az egyik legnagyobb kihívást jelentő Andy Murray-vel találkozott, aki szinte bárkit képes alaposan megizzasztani hihetetlen akaraterejével. Most sem történt ez másképp, igazi közönségszórakoztató drámai csatában, a döntő felvonásban meccslabdát is hárítva tudta megfordítani a háromszoros Grand Slam-bajnok Murray a meccset, egy mindent eldöntő 10 pontos rövidítés keretein belül.

Bár a nagy hőség és az eső miatt sok pályán állt a játék, néhány kiemelt már így is biztosította helyét a második körben. A legnagyobb nevek közül Taylor Fritz négy szettben nyert a grúz Basilashvili ellen, a fiatal Holger Rune háromban verte a szerb Krajinovicot, valamint továbbment Dimitrov, Schwartzman és Carreno Busta is.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (76 500 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
1. FORDULÓ (a 64 közé jutásért)

Alexander Zverev (12.) – Juan Pablo Varillas : 4-6, 6-1, 5-7, 7-6, 6-4

Andy Murray – Matteo Berrettini (13.) : 6-3, 6-3, 4-6, 6-7, 7-6

kiemelt kép: tennisworldusa.org