Mitől görcsölt Alcaraz az elődöntőben?

A fiatal spanyol játékos fizioterapeutája részletes magyarázattal szolgált a Novak Djokovic elleni probléma okáról

A Cadena COPE spanyol rádiónak nyilatkozott Juanjo Moreno, Carlos Alcaraz fizioterapeutája arról, hogy mi történt a két szettig igen magas színvonalon teniszező világelsővel a második játszma végén.

“A mérkőzés után szerencsére megbizonyosodtam róla, hogy Carlos teste, izmai rendben vannak. A meccs előtti feszültséget Carlos általában jól viseli, most is sokat viccelődtünk. De a rá nehezedő mentális nyomás a találkozó egy pontján fizikai tüneteket produkált. Nem csinálunk tragédiát a vereségből, a tanulási folyamatunk részeként tekintünk rá.”

Maga Alcaraz is hasonlóképp számolt be a történtekről a sajtótájékoztatón:

“Nagyon csalódott vagyok. Hatalmas érzelmekkel érkeztem a meccsre, jól éreztem magam fizikálisan is. Az első két játszma nagyon intenzív volt, és a második végén már éreztem a görcsöt a karomban. Aztán a harmadik játszma elején a görcs továbbterjedt a lábaimba, végül az egész testembe. Túl nagy volt a stressz, nem tudtam kezelni.” – mondta.

A 20 éves Alcaraz így 3-6, 7-5, 1-6, 1-6 arányban kikapott Novak Djokovictól az elődöntőben. A szerb a vasárnapi döntőben Casper Ruud ellen megszerezte történelmi, 23. Grand Slam trófeáját, és immár egyedüliként vezeti a Grand Slam versenyt Rafael Nadal (22) és Roger Federer (20) előtt. A győzelemmel Djokovic a világelsőséget is visszaszerezte Alcaraztól.

Forrás

A kiemelt kép forrása: https://www.news24.com/