Wimbledon 2023: Djokovic az első döntős

Novak Djokovic jutott be elsőként a 2023-as wimbledoni torna fináléjába. A szerb teniszező három játszmában győzte le az olasz Jannik Sinnert. 

A wimbledoni torna férfi egyesének első elődöntőjét rendezték meg az All England Club-ban. Ezen a mérkőzésen az olasz Jannik Sinner és a hétszeres wimbledoni bajnok, Novak Djokovic mérte össze az erejét. A két játékos a tavalyi itteni negyeddöntőben nézett utoljára fakasszemet egymással, ahol ugyan Sinner nyerte az első két játszmát, ennek ellenére Djokovic jutott tovább.

A mérkőzés legelső játékában ugyan a szerbnek kellett két break labdát hárítania, mégis Ő tudott ellépni 3-0-ra. Djokovic a folytatásban makulátlan adogatójátékokat produkált, és ennek köszönhetően 6-3-mal szettelőnybe került. A második felvonás kísértetiesen hasonlított az elsőre, hiszen a címvédő korán elnyerte Sinner szerváját, majd az előnye a játszma végéig kitartott, ezáltal Djokovic nagyon közel került a továbbjutáshoz. A harmadik etapban az olasz összeszedte magát adogatóként, nem igazán adott teret fogadóként ellenfelének. A szerbnek ráadásul 5-4-es hátránynál játszmalabdákat is kellett hárítania, amit sikerrel megtett. A szettet végül rövidítés döntötte el,  amit szoros csatában végül Djokovic húzott be, aki igy három játszmás győzelmét követően került egy lépésre 8. wimbledoni trófeájától.

Wimbledon 2023, az elődöntő eredménye: 

Novak Djokovic ( 2 )-Jannik Sinner ( 8 ) 6:3 6:4 7:6(4)

Kiemelt kép forrása: tennisconnected.com