US Open 23: A nyolcadik nap programja

2023. szeptember 4.
by cort

A mai napon már a felső ágon is a nyolc közé jutás lesz a tét, méghozzá nem is akármilyen nevekkel, ugyanis mind a négy találkozón lesz a pályán legalább egy top 8-as teniszező

Kezdjük kiemelés szerint, az első kiemelt Carlos Alcaraz a torna eddigi meglepetés emberével, az olasz Arnaldival találkozik. Az olasz idén robbant be a top 100-ba, többek között azzal, hogy három challenger tornát is megnyert. Az előző körben zseniális játékkal búcsúztatta Cameron Norriet, és ezzel megmutatta, hogy nem csak salakon mozog jól az olasz. Alcaraz kisebb meglepetésre egy szettet engedett Evansnek két napja, de így is meglepő lenne, ha az olasz ennél többet tudna kihozni ebből a meccsből. Kiemelés szerint a következő nevünk a harmadik kiemelt Daniil Medvedev. Az orosz teniszező eddig jól teljesített, de messze a mostani lesz a legkeményebb ellenfele. Alex De Minaur ugyanis űr teniszt nyújtott az előző két meccsén. A szerváját egyszer sem bukta a hat játszma alatt, cserébe 13 breaket is megcsinált. Mindezek mellett muszáj kiemelni, hogy kevesebb mint egy hónappal ezelőtt az ausztrál két szettben búcsúztatta Medvedevet Torontóban.

A következő összecsapás lehet talán a nap legjobbja, Alexander Zverev az olasz Jannik Sinner ellen csap össze. Ha csak az idei évet nézzük, akkor egyértelműen Sinner tűnik esélyesebbnek, de muszáj kiemelni, hogy az előző körben Zverev zseniális tenisszel búcsúztatta Dimitrovot, míg Sinner ha úgy játszik ma, mint két napja Wawrinka ellen, akkor nem lesz sok esélye. Egymás ellen eddig négyszer találkoztak, és a német vezet 3-1-re. Végül, de nem utolsó sorban jöjjön a Draper – Rublev ütközet. Draper 100-on kívüli helye nagyon csalóka, ugyanis sérülés miatt csúszott hátra, a reális tudása alapján egyértelműen top 40-es játékos. Ezt többek között azzal is bizonyította, hogy Hurkaczt sima három szettben búcsúztatta. Rublev eddig nagyon meggyőző volt, igaz Monfils és Rinderknech ellen bukott 1-1 játszmát, de amikor igazán számított akkor mindig extra teniszt nyújtott ellenük is. Tavaly kétszer is összecsaptak, Rublev még csak játszmát sem bukott ellene.

A lányoknál két érdekesebb összecsapás várható, a világranglista harmadik Jessica Pegula a honfitársa ellen, Madison Keysel néz farkasszemet. Keysnek borzasztóan sikerült a felkészülés, ugyanis a két Open előtti ezres tornán összesen nyert egy meccset, itt New Yorkban viszont eddig remekel. Pegula Montrealt megnyerve érkezett ide, és eddigi három mérkőzésen csak egy szettet bukott. Tavaly egyszer már találkoztak, akkor két szoros szettben 6-4 7-5-re diadalmaskodott Pegula. A második kiemelt Aryna Sabalenka Daria Kasatkinaval szemben bizonyíthat. Kasatkina az első két fordulóban nagyon szenvedve csak döntő szettben jutott tovább, két napja viszont két sima játszmában nyert. Sabalenka eddig remekel New Yorkban, még szettet sem veszített, és az előző körben mindössze két gamet engedélyezett a francia Burelnek.