Stefanos Tsitsipas harmadszor lett Monte-Carlo bajnoka

Stefanos Tsitsipas végső győzelmével zárult a Monte-Carlo-i ATP 1000-es verseny. A görög teniszező a fináléban magabiztosan múlta felül a norvég Casper Ruud-ot. 

A Monte-Carlo-i viadalon vasárnap délután a finálét rendezték meg. A döntő előtt már csak egyetlen kérdés maradt megválaszolatlanul: Casper Ruud  először, vagy Stefanos Tsitsipas harmadszor nyeri meg ezt a tornát. A két játékos eddig háromszor mérkőzött meg egymás ellen, az örökmérleget a norvég vezette 2-1 arányban.

Tsitsipas indította sokkal jobban a találkozót. A görög 1-1-et követően egyszerűséggel állva hagyta az ellenfelét, és a játszmán belül már nem veszített újabb játékot. A kétszeres Monte-Carlo-i győztes 6-1-re nyerte meg az első szettet, ezáltal igencsak fel volt adva a lecke Ruud-nak. A norvég a második felvonásban már elkezdte összeszedni magát, azonban az tovább nehezítette a helyzetét, hogy három különböző game-ben öt fogadóelőnyt hagyott kihasználatlanul.  Tsitsipas pedig ezt kegyetlenül megbüntette, és a számára lehető legjobb pillanatban, 5-4-nél elnyerte a norvég adogatását, amivel egyben 2021 és 2022 után ismét a torna bajnokának mondhatta magát.

Stefanos Tsitsipas ugyan az elmúlt időben nem éppen a szebbik arcát mutatta, azonban Monte-Carlo-ban bebizonyította, hogy bármikor képes elővenni a legjobb teniszét. A görög ezzel karrierje során harmadszor nyerte meg ezt a viadalt.

ATP Monte-Carlo, a döntő eredménye: 

Stefanos Tsitsipas ( 12 )-Casper Ruud ( 8 ) 6:1 6:4

Kiemelt kép forrása: atptour.com