ATP Halle: Marozsán győzelemmel mutatkozott be

Marozsán Fábián sikerrel vette az első akadályt az ATP 500-as hallei tornán. A magyar teniszező döntő játszmában győzte le az orosz Roman Safiullin-t. 

Marozsán Fábián a hallei verseny  nyitónapján rögtön bemutatkozott. A magyar teniszező az első fordulóban a világranglista 40., Roman Safiullin-nal mérkőzött meg. A két játékosnak ez volt az első egymás elleni összecsapása.

Marozsánnak a találkozó elején meg kellett küzdenie az adogatása megtartásával, hiszen az első két játékban 2 fogadóelőnyt is hárított. Innentől kezdve magabiztos szervajátékok követték egymást, egészen 6-5-ös Marozsán vezetésig. Ekkor a magyar a játszma során először breakelni tudott, aki ezzel be is húzta 7-5 arányban a szettet. A második felvonásban Safiullin rögtön elnyerte ellenfele adogatását, ami számára elég volt ahhoz, hogy 6-4-gyel kiharcolja a döntő játszmát. Marozsán viszont a harmadik etapra nagyon megemberelte magát, mivel pillanatok alatt ellépett 5-0-ra.  A magyar játékos pedig azt követően, hogy Safiullin még szépíteni tudott, könyörtelenül lezárta a mérkőzést. Marozsán tehát ott van a második fordulóban, ahol a Jannik Sinner-Tallon Griekspoor meccs győztesével játszik majd.

ATP Halle, első forduló eredménye: 

Marozsán Fábián-Roman Safiullin 7:5 4:6 6:1

Kiemelt kép forrása: magyarnemzet.hu