Wimbledon: Magabiztos győzelemmel Djokovic a döntőben

A második pénteken az egyoldalúbbnak tűnő mérkőzést játszották le előbb. A találgatások bejöttek, a világelső három szettben győzte le Richard Gasquet-t.

Volt pár jó momentuma Gasquet-nak, de összességében nem volt kétséges a győztes kiléte forrás: twitter.com/SkySportsTennis

Volt pár jó momentuma Gasquet-nak, de összességében nem volt kétséges a győztes kiléte
forrás: twitter.com/SkySportsTennis

Az előzmények és az egymás elleni mérleg is a sima Djokovic-győzelem esélyét nagyította fel, mégsem indult könnyen a dolog a címvédő számára. “Magas fordulatszámon” és breakkel kezdett, de azt követően kissé megállt a tudomány, Gasquet (24.) így rögtön fel tudott zárkózni. A francia talált egy olyan módszert ezután, amivel többet is ki tudott volna hozni a mérkőzésből. Ahelyett, hogy mindent teli lappal ütött volna, inkább variálta a magas pörgetéseket és a rövid kereszteket, megspékelve még ezt pár kellemetlen, lassú, fonákra célzott nyeséssel. Ez nem nagyon ízlett Novak Djokovicnak (1.), sokáig kereste is az utat, hogyan lehetne megtörni (újra) a franciát. A megoldás végül a tőle megszokott funkcionális erőbeosztás volt: amikor élesedett a helyzet, fokozatosan helyezte a nyomást ellenfelére. Bár a rövidítést így sem kerülte el, de ott mindössze két pontot sikerült szereznie Gasquet-nak. A folytatásban a francia már nem tudta érvényesíteni kreatív játékát, még úgy sem, hogy a tőle megszokott, attraktív fonák ütései megnehezítették a Djokovic és az összefoglaló videók készítőinek a dolgát. A következő két szettben egy korai breakkel került a világelső kedvező helyzetbe, egyik játszmában sem eltékozolva előnyét.

Végeredmény: Djokovic (1.) – Gasquet (21.) 7/6(2) 6/4 6/4

A címvédő zsinórban harmadik döntőjét fogja játszani Wimbledonban. Hogy aztán az ellenfele ott Federer (2.) vagy Murray (3.) lesz, az kiderül az elkövetkezendő órákban.

A kiemelt kép forrása: twitter.com

A hozzászólások le vannak zárva.