Chennai 2017: A finálé már egy egészen más kávéház

Roberto Bautista nyerte az év egyik elsőnek számító versenyét Chennaiban. A spanyol a döntőben legyőzte az orosz Daniil Medvedevet.

A fináléban két olyan ember csapott össze, akiknek Chennaiban még nem jutott ki az igazán jóból. Daniil Medvedevnek ez volt az első ATP tornadöntője, Bautista Agut ugyan 2012-ben már eljutott a döntőig, azonban Janko Tipsarevictől vereséget szenvedett döntő szettben.

Bautista Agut stabil játékára nem volt ellenszere Medvedevnek Kép forrása: sportinglife.com

Bautista Agut stabil játékára nem volt ellenszere Medvedevnek
Kép forrása: sportinglife.com

Daniil Medvedev arra készült, hogy az a bizonyos fal amit maga köré húzott egy sikeres hét után végleg leomoljon. Erre azonban pályafutása első ATP döntőjében még nem volt sok esélye, mert Bautista Agut egyelőre még jobb játékos nála. Az első játszmában a spanyol a negyedik játékban került break előnybe, amit a játszma végéig stabilan őrzött, így került szettelőnybe. A második játszmában az oroszon látszott, hogy kezd megnyugodni, de ez a nyugodtság csak egy bizonyos ideig volt elég. Bautista Agutnak nem volt egy break labdája sem, azonban 4-4-nél az első lehetőségnél kegyetlenül lecsapott. A 2012-es döntős pedig volt már annyira rutinos, hogy könnyedén és ráadásul semmire kiszerválja a tornagyőzelméhez szükséges játékot.

Daniil Medvedev remek hetet zárt Chennaiban, hiszen sokat fejlődött és kezd kilépni abból a burokból, hogy a teniszvilág csupán egy sikeres ATP Challanger szintű játékosnak tartsa. Mégis amellett a tény mellett nem szabad elmenni, első döntőjében ez még sok volt neki, de ez teljesen természetes. Roberto Bautista Agut győzelméhez nem férhet kétség, hiszen stabil játéka közel férkőzik lassan a Top 10-hez, pályafutása ötödik egyéni ATP trófeáját szerezte meg.

Kiemelt kép forrása: indianexpress.com

A hozzászólások le vannak zárva.