Újdonságok Melbourne-ben

Bár még számos érdekes esemény vár ránk a 2018-as szezonban is, érdemes előretekinteni, milyen változásokra számíthatunk a januári Australian Openen.

Craig Tiley versenyigazgató elmondta, hogy az AO szervezői hagyományosan nagy hangsúlyt helyeznek a játékosokkal és edzőkkel való párbeszédre. Az egyeztetéseknek köszönhetően a versenyzők és csapatuk számára fontos fejlesztéseket tudnak megvalósítani.

– Elsődlegesnek tartják, hogy a versenyzők minden szinten megfelelő pénzjutalomban részesüljenek. Az összes pénzdíj így 60,5 millió ausztrál dollárra emelkedik (kb. 12 milliárd forint).
– A főtábla minden mérkőzésén bevetik az adogatások közti időt mérő Shot Clockot, azt az órát, mely biztosítja, hogy a játékosok ne lépjék át a 25 másodperces limitet. A technológia az idei US Openen debütált azzal a céllal, hogy dinamikusabbá váljon a játék.
– Mind a 16 pályán működni fog a sólyomszem, a játékosok a kérdéses pontoknál kérhetik a challenget.
– 32 kiemelt lesz a főtáblán a férfiaknál és a nőknél egyaránt.
– A nőknél 128-an vehetnek részt a selejtezőben, akárcsak a férfiaknál.
– Változni fog az extrém hőség szabály.
– A selejtezőben és a junioroknál tesztelik a coachingot, az edzői segítségkérés lehetőségét. A coaching legutóbb a US Open női döntőjében került az érdeklődés középpontjába, amikor Serena Williamset megbüntették azért, mert edzője, Patrick Mouratoglou kommunikálni próbált vele a mérkőzés közben.
– Január 9-én a Margaret Court Arenában újra megrendezik a Tie Break Tens versenyt. Itt a tenisznek egy olyan egyszerűsített változatát játsszák, ahol nincsenek gémek és szettek, hanem a mérkőzések 10 nyert pontig (vagy kétpontos különbségig) tartanak.

Lévén Ausztrália legrangosabb sporteseménye, az év első Grand Slam tornájának szervezői gyerekprogramokkal, szórakoztató rendezvényekkel is készülnek: tartanak sportfilmfesztivált, lesz óriás vízicsúszda és mászófal a gyerekeknek, illetve a torna történetében először gyermekfelügyeletet is biztosítanak.

A kép forrása: https://www.theaustralian.com.au

A hozzászólások le vannak zárva.