Federer: gyerekként volt, hogy elküldtek az edzőpályáról

2018. október 14.
by andF

Roger Federer nem mindig volt az a csendes, tisztelettudó úriember, mint amilyennek ma ismerjük. Egy interjúban nemrég nehéz, de egyúttal furcsa mód érdekes időszakként emlékezett vissza gyerekkori kitöréseire.

“El sem tudjátok képzelni, hogyan dobáltam az ütőimet. Mindenhol helikopterek röpködtek.” – mesélte nevetve Federer. “16 éves koromban egyszer még az edzőpályáról is kidobtak a viselkedésem miatt. Azt hiszem valamikor ezután kezdtem kicsit nyugodtabban viselkedni játék közben. Már nem török el annyi ütőt, mint korábban.”

Azt, hogy pontosan mi ösztökélte arra, hogy változtasson a stílusán, nem tudná pontosan megmondani: “Nem tudom, talán kicsit érettebb lettem és rájöttem, az ütőtörés nem segít, csak még negatívabb lesz a hangulatom miatta.”

“Korábban rengeteget beszéltem játék közben, aztán ezt is elengedtem. Tudjátok, ha egy center pályán játszol, ahol tele vannak a lelátók, valahogy már nincs kedved vitatkozni magaddal és dobálni az ütődet.”

A svájci korábban azt nyilatkozta, hogy pályafutása ezen időszakában sportpszichológus segítségét is igénybe vette, de véleménye szerint nem feltétlenül ez segített abban, hogy változtasson a magatartásán. Mindenesetre örülünk, hogy a kamaszkori, heves érzelmektől fűtött stílusának a felnőttkor elérkeztével nyoma veszett.

Kép forrása: tennisworldusa.com

A hozzászólások le vannak zárva.