Pique biztos benne, hogy Nadal játszani fog a 2019-es Davis Kupán

2018. október 19.
by andF

A 118 éves múltra visszanyúló verseny jövőre gyökeres változásokon esik majd át: egy tíz napon át tartó, semleges helyszínen rendezendő eseménnyé alakul, ahol 18 ország csapata vesz majd részt.

Rengeteg kritika érte már a Gerard Pique futballista tulajdonában lévő befektetési csoport javaslatát, amelyet az ITF már el is fogadott. Sokan nehezményezik, hogy a semleges helyszínen való szereplés megöli a torna hangulatát.  A Davis Kupát többek között pont az tette különlegessé, hogy a játékosok hazai pályán játszhattak rangos eseményen, ahol a hangulat sokszor vetekedett egy futballderbiével.

Sok játékos kifejezte már nemtetszését a torna lebonyolítási rendszerével kapcsolatban. A legfőbb ellenérv az volt, hogy az eseményt az ATP Finals után rendezik majd novemberben, ezzel csökkentve a pihenőidőt. Alexander Zverev már most kijelentette, hogy biztosan nem szerepel majd jövőre, Federer és Djokovic pedig még nem erősítette meg szándékát. A dolgokat az is árnyalja, hogy az ATP vissza akarja hozni a 2012-ben véget ért ATP World Team Cup-ot, melyet Ausztráliában rendeznének 2020. legelején. Ha valaki mindkét versenyen szeretne játszani, úgy radikálisan csökkenne a pihenésre és regenerálódásra fordítandó idő a holtszezonban.

Pique azonban biztos benne, hogy honfitársa, Rafael Nadal ott lesz a 2019-es rendhagyó viadalon: “Ami Rafát illeti, nagyon pozitívan állnak a dolgok. Ha nem lesz sérült, ott lesz a tornán. Rafa nagyon pozitívan áll hozzá a versenyhez, főleg, hogy Madridban rendezik majd. Ha a világelső játszik, az már több, mint elég.”

A Barcelona hátvédje azt is elmondta, hogy Novak Djokovics jelenleg afelé hajlik, hogy az ATP World Team Cup-ot válassza, de továbbra is tárgyalásban vannak, csakúgy, mint Federerrel.

Pique kijelentésével két probléma van: egyáltalán nem biztos, hogy jövő év végére Nadal lesz a No1, illetve a Federer, Djokovics és más éljátékosok szurkolói aligha érzik “több, mint elég”-nek, ha Nadalt láthatnák játszani, de a kedvenceiket nem.

Kép forrása: ESPN.com

A hozzászólások le vannak zárva.