Zverev kihagyja a Davis Kupát

A világranglista 5. helyezettje, Alexander Zverev már most kijelentette, hogy a torna “őrült” ütemezése miatt jövőre biztosan nem vesz részt a küzdelmekben. Véleménye szerint többen is követik majd a példáját.

2019-ben a az ikonikus versenysorozat óriási változáson esik majd át. Az eddig lebonyolítás helyett egy év végi, tíz napon át tartó versennyé alakul, ahol 18 ország csapata vesz részt: a 12 kvalifikált mellett a mostani elődöntősök, valamint két szabad kártyás alakulat. A Gerard Pique tulajdonában lévő Kosmos befektetési csoport 3 milliárd amerikai dollárt invesztál a versenybe az elkövetkezendő 25 év során.

Az új lebonyolítási rendszert rengeteg kritika éri, de az ITF már hivatalosan is elfogadta azt. Több ország, köztük Ausztrália is kifejezte a nemtetszését azzal kapcsolatban, hogy az eseményt semleges helyszínen bonyolítják majd. A legnagyobb gondot azonban a torna időpontja jelenti – november végén, az ATP Finals-t követően fogják megrendezni. Az amúgy sem túl hosszú holtszezon – amelyet a játékosok pihenéssel és regenerálódással töltenek – így még rövidebb lesz.

Alexander Zverev is elmondta a véleményét a dologról, kezdve azzal, hogy kijelentette: biztosan nem lesz résztvevője az eseménynek. “Nem akarok többet játszani novemberben. Úgy gondolom, a többi éljátékos is hasonló véleményen van.” – mondta a fiatal német az újságíróknak Sanghajban. “Másfél hónap szünetünk van november végén és decemberben. Egy tíznapos tornát szervezni november végére őrült dolog. Úgy értem, a szezon végére már mindannyian fáradtak vagyunk.”

De nem csak Zverevnek vannak aggályai az új Davis Kupával kapcsolatban. A The Times szerint sem Federer, sem Djokovics nem erősítette meg részvételi szándékát, pedig úgy volt, hogy Svájc és Szerbia kapja a két szabad kártyát 2019-ben. Mivel egyik játékos sem adott határozott választ, a szabad kártyákat Nagy-Britannia és Argentína kapja.

“Én, és más top játékosok is beszéltek már az ATP-vel azzal kapcsolatban, hogyan tudnánk lerövidíteni az idényeket. Ehelyett most még hosszabb lesz, és higgyék el, nem én leszek az egyetlen, aki így nyilatkozik majd a jövőben.” – folytatta Zverev.

Kép forrása: tennis.com

 

A hozzászólások le vannak zárva.