A Federer vs Medvedev (halasztott) meccs elé

2019. március 27.
by Tspin

Federer Medvedev elleni találkozója elsősorban a svájci jelenleg mutatott formája miatt érdemel előzetes latolgatást. Mert vannak ugyan ihletett pillanatai Rogernek, de az előző két meccsén látottak alapján nyilvánvalóan nem lehet kijelenteni, hogy olajozottan halad a szekere Miamiban. Halasztott meccset játszanak, nem esti, hanem kora délutáni időpontban, bár szerencsére mára nem jósolnak esőt, ezek a körülmények nem szoktak Federer számára kedvezni. Ráadásul valami zizeg Rogernek a Hard Rockban.

A 23 éves orosz Daniil Medvedev 13. kiemeltként a második körben Adrian Mannarinoval találkozott Miami első meccsén. Könnyed, egy óra tíz perces találkozón  múlta felül a mostanság meglehetősen ingatag formát mutató, jobb állapotában egyébként igen stabil alapvonali játékra képes franciát. Kiemelendő Medvedev fogadójátékának hatékonysága, bár Mannarinoról tudjuk, nem a gigantikus adogatás az erőssége.

Az orosz számára  második ellenfél Reylli Opelka már lényegesen komolyabb feladatot jelentett, különösen az amerikai adogatásainak kezelése. Valami előképe már lehetett erről a küzdelemről, 2017-ben egy hasonlóan szoros, szenvedős csatában tudta csak felülmúlni Opelkát Washington DC keménypályás tornáján. A mostani, ha lehet még szorosabbra sikerült, mindhárom szett rövidítésben dőlt el, nüánszokon múlott az orosz sikere, talán a több rutin segítette a győzelemhez leginkább.

2018-ban kétszer találkoztak, mindkét alkalommal kemény borításon és mindkét meccset Federer nyerte, bár a második találkozójukon Medvedev már vitt egy szettet. Mindkét teniszező játékára jellemzőek a ritmustörések, nagyrészt azon fog múlni a mai találkozójuk kimenetele, melyikük képes jobban olvasni, anticipálni a másik trükkjeit és melyiküknek lesz jobb adogató napja. Én 60-40-re adom a svájcinak.

kép forrása: Daily Express