Február elsején kezdődhet az Ausztrál Open

2020. november 27.
by andF

Sajtóértesülések szerint, amennyiben Victoria állam kormánya is rábólint, február elsején rajtolhat a 2021-es Ausztrál Nyílt Teniszbajnokság.

A következő idény első Grand Slam tornáját január 18. és 31. között rendezték volna, de az ausztrál karanténszabályzat borsot tört a szervezők orra alá. A jelenlegi helyzet szerint két hét karantén vár arra, aki beutazik Ausztráliába, Victoria állam rendelkezése alapján azonban ezt január elseje előtt senki sem teheti meg. A karantén alatt a játékosok nem edzhetnének, így mindössze négy nap állna rendelkezésükre, hogy formába lendüljenek a torna előtt – nem is beszélve arról, hogy a felvezető versenyek teljesen elmaradnának.

A hatályos szabályokon a teniszezőkkel kapcsolatban sem szeretnének enyhíteni, így a Sydney Morning Herald értesülései szerint a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy február elsejére tolják az AO kezdetét, a játékosok pedig január első hetében érkezhetnének Melbourne-be – de erre még rá kell bólintania az állam vezetésének is.

Abban az esetben, ha a teniszezők többsége már január elsején beutazna és elkezdené a tizennégy napos kötelező karantén letöltését, úgy akár még arra is lehetőség nyílna, hogy egy-két felvezető tornát is megrendezzenek.

A helyzetből fakadó bizonytalanság miatt természetesen sem az ATP, sem pedig a WTA nem közölte még, hogy mely versenyekkel rajtol majd a következő teniszidény.

Forrás

Kép forrása: accesstickets.com