RG 2021: Zverev-Davidovich Fokina negyeddöntőt rendeznek

Alexander Zverev könnyedén jutott be a negyeddöntőbe a Roland Garroson. A német játékos az elődöntőért a spanyol Alejandro Davidovich Fokina-val mérkőzik meg. 

Alexander Zverev a negyeddöntőbe kerülésért a japán Kei Nishikorival csapott össze. A két játékos pár héttel ezelőtt Rómában egy hatalmas küzdelmet vívott, ezen az estén azonban egyértelműen a német akarata érvényesült. Zverev 45 perc után 6-4-el szerzett vezetést, majd innentől kezdve nem sok esélyt adott japán ellenfelének, akinek a második, illetve a harmadik játszmában mindösszesen két játékot engedélyezett. A világranglista hatodik teniszező így 2018 és 2019 után ismét megpróbálkozhat, hogy pályafutása során először elődöntőbe jusson az év második Grand Slam tornáján.

Alexander Zverev ellenfele a legjobb 8 között Alejandro Davidovich Fokina lesz. A spanyol játékos miután egy heroikus csatában búcsúztatta a norvég Casper Ruudot, az argentin Federico Delbonis sem tudta az útját állni. Davidovich Fokina-nak három órára és négy szettre volt szüksége a továbbjutáshoz, ezáltal megvívhatja karrierje első Grand Slam negyeddöntőjét.

A nyolcaddöntők eredményei: 

Alexander Zverev ( 6 )-Kei Nishikori 6/4 6/1 6/1

Alejandro Davidovich Fokina-Federico Delbonis 6/4 6/4 4/6 6/4

Kiemelt kép forrása: firstsportz.com