WTA Beharangozó: Eastbourne

2021. június 22.
by Diapolo

Folytatódnak a hagyományos angliai füves tornák, ezen a héten Eastbourne lesz a helyszín, a mezőny pedig ígéretesnek tűnik ezen a versenyen is.

Eastbourne 1981 óta szerepel a naptárban, korábban Martina Navratilova egyik kedvenc helyszíne volt, hiszen 10 alkalommal diadalmaskodott itt. Három korábbi győztes is szerepel a tornán: a címvédő Karolina Pliskova (2017, 2019), Belinda Bencic (2015) és Svetlana Kuznetsova, aki 17 évvel ezelőtt nyerte meg ezt a tornát (2004). Az eastbourne-i viadal WTA 500-as besorolású torna, a pénzdíjazás 565 ezer dollár.

Az eső keresztülhúzta a számításokat az első nap, így hétfőről az összes meccset el kellett halasztani a férfi és női versenyen egyaránt, így ma kezdődnek a küzdelmek, ha az időjárás kegyes lesz.

A felső negyedben szerepel Aryna Sabalenka (1.) és a címvédő Karolina Pliskova (5.), de itt kapott helyet Kiki Bertens és a meglepetésekre képes Camila Giorgi is, aki pont Pliskova ellen kezd, és kettejük találkozója bőven magában hordozza az olasz lány esetleges győzelmét.

A felső ág alsó negyedében Bianca Andreescu (3.) próbál végre formába lendülni, és erről az ágról kell majd továbbverekednie magát Belinda Bencic-nek (6.) is, de Martic, és az észt Kontaveit is vadászhat néhány skalpot ezen a kedvező sorsolású ágon.

A tábla alsó felének felső részén a friss Roland Garros döntős, Anastasia Pavlyuchenkova  (8.) kapott helyet, illetve innen indul majd Iga Swiatek (4.) is, de ez az ág aligha a kiemelteknek kedvez majd, hiszen a múlt héten remek eredményeket elérő Jabeur, Kasatkina és Heather Watson hármas is a tábla ezen részére került, utóbbi Swiatek első ellenfele lesz.

Legalul nehéz megjósolni mire számíthatunk, hiszen Elise Mertens (7.) Coco Gauff, a másik kiemelt, Elina Svitolina (2.) pedig Paula Badosa ellen kezdi meg a versenyt, de Marta Kostyuk és Elena Rybakina is okozhat kellemetlen perceket ezen az ágon.

Merész tippre vállakoznék, hiszen nagyon nehéz a hölgyeknél megjósolni az eredményeket, így Belinda Bencic és Daria Kasatkina döntőjére számítok, ezúttal sem gondolom, hogy a kiemeltek sokáig jutnak, de a múlt héten nyújtott jó produkcióját ez a két lány fogja tudni a legjobban átmenteni erre a hétre is.

A torna sorsolása itt elérhető: https://www.wtatennis.com/tournament/710/eastbourne/2021/draws

A kép forrása: eastbourneherald.co.uk