US Open 2021: Zverev és Sinner is nyolcaddöntős

Alexander Zverev már készülhet a nyolcaddöntőre, miután az amerikai Jack Sock a negyedik szett elején sérülés miatt feladta a mérkőzést. A német továbbjutása mellett Jannik Sinner nyerte a nap meccsét, aki öt szettben győzte le Gael Monfilsot. 

Alexander Zverev az amerikai közönség buzdítását egészen biztosan nem élvezhette harmadik fordulós mérkőzésén, hiszen Jack Sockkal mérte össze az erejét. Sock nagy lendülettel kezdte a találkozót, és miután a hatodik játékban megszerzett break előnyét képes volt megőrizni a játszma végéig, 6-3-mal elvitte az első szettet. A német a folytatásban kezdett magára találni, a második felvonás elején és végén is elvette Sock adogatását, így 6-2-vel kiegyenlített. Zverev kezdte átvenni a mérkőzés irányítását, a harmadik etapban a számára lehető legjobb pillanatban tudott breakelni, majd azt követően, hogy magabiztosan hozta a saját szerváját, egy 6-3-ra bezsebelt szettel 2-1-es vezetésre tett szert. A negyedik játszmában a német 1-1-nél elnyerte Sock adogatását, majd az amerikai ágyéksérülés miatt nem tudta folytatni a találkozót, így az olimpiai bajnok három és negyed szett játék után továbbjutott a nyolcaddöntőbe.

Zverevvel lett teljes a legjobb 16 mezőnye a US Openen
Kép forrása: usopen.org

Gael Monfils és Jannik Sinner összecsapása hatalmas küzdelmet hozott. Az olasz break hátrányból fordítva nyerte meg az első játszmát 7-5-re, majd a második felvonást nagyon meggyőző játékkal hozta 6-2 arányban. Nagyon úgy tűnt az olasz három szettben behúzhatja ezt a találkozót, azonban Monfils a harmadik etapot igen nehéz helyzetből abszolválta, és életben tartotta az esélyeit a továbbjutásra. Sinner igyekezett négy szettben befejezni a mérkőzést, azonban hiába vezetett már 4-0-ra, onnantól nem tudott újabb gamet csinálni, így Monfils óriásit küzdve kiharcolta a döntő játszmát. Az olasz viszont amikor igazán kellett összeszedte magát, az ötödik szett első játékában elvette ellenfele adogatását, majd a korai breakjét végig tartva végül egy 3 óra 44 perces csatát követően bejutott a legjobb 16 közé.

Sinner hatalmas csatában győzte le Monfilsot
Kép forrása: world-today-news.com

A US Openen a harmadik fordulós mérkőzését még Reilly Opelka, valamint Lloyd Harris is sikerrel vette. A hórihorgas amerikai a legjobb 32 között három játszmában győzte le a grúz Nikoloz Basilashvilit, míg a dél-afrikai nem kis meglepetésre a torna hetedik kiemeltjeként jegyzett kanadai Denis Shapovolovot búcsúztatta,

A harmadik forduló eredményei: 

Alexander Zverev ( 4 )-Jack Sock 3/6 6/2 6/3 2/1-nél Sock feladta

Jannik Sinner ( 13 )-Gael Monfils ( 17 ) 7/6(1) 6/2 4/6 4/6 6/4

Reilly Opelka ( 22 )-Nikoloz Basilashvili 7/6(5) 6/3 6/4

Lloyd Harris-Denis Shapovalov ( 7 ) 6/4 6/4 6/4

Kiemelt kép forrása: essentiallysports.com