ATP Cup: Spanyolország és Lengyelország már az elődöntőben

Már két hely elkelt a legjobb négy között a Sydney-ben zajló ATP-kupán, az elődöntőben Spanyolország és Lengyelország küzdhet meg majd egymással a döntőbe jutásért.

A szerb világelső Novak Djokovic korábbi visszalépésével, a spanyolok váltak a továbbjutásra esélyesebbé a spanyol-szerb párharcban. Pablo Carreno-Busta és Roberto Bautista-Agut is magabiztosan hozta az egyéni mérkőzését, a szerbek a párosban szerzett győzelmükkel vigasztalódhattak, így a végeredmény 2-1 lett a spanyolok javára.

Vártnál könnyebben jutott a négy közé a Hubert Hurkacz által vezetett lengyel válogatott az argentin csapat ellenében. A párosítás rangadóját az argentin Diego Schwartzman ellen játszotta Hurkacz, viszont komolyabb nehézség nélkül 6-1, 6-4-gyel túllépett az argentin ellenfelén. Meglepetésre megnyerte az egyes mérkőzését a világranglista 117. helyezettje, Kamil Majchrzak is, ő a 44. helyen rangsorolt Federico Delbonist gyűrte le két játszmában. A lengyelek abszolválták a páros mérkőzésüket is, így minden csoportbéli párosításukat megnyerve készülhetnek az elődöntőre.

ATP-KUPA, SYDNEY
Csoportkör, 3.forduló

A-csoport

Spanyolország–Szerbia 2:1
Pablo Carreno-Busta–Filip Krajnovic 6:3, 6:4
Roberto Bautista-Agut–Dusan Lajovic 6:1, 6:4
Pedro Martinez, Albert Ramos-Vinolas–Nikola Cacic, Matei Sabanov 7:6 (7–5), 3:6, 5–10

D-csoport

Lengyelország–Argentína 3:0
Hubert Hurkacz–Diego Schwartzman 6:1, 6:4
Kamil Majchrzak–Federico Delbonis 6:3, 7:6 (7–3)
Szymon Walkow, Jan Zielinski–Maximo Gonzalez, Andres Molteni 7:6 (7–4), 7:6 (7–5)

kiemelt kép: atpcup.com