WTA Melbourne (Summer Set 1): Bondár Anna győzelemmel kezdett a főtáblán

Bondár Anna kiválóan kezdte a 2022-es évet. A magyar teniszezőnő a Melbourne-i WTA versenyen legyőzte a nyolcadik kiemelt Katerina Siniakovát. 

Bondár Anna a selejtezőből küzdötte fel magát a Melbourne-i verseny főtáblájára, és az első fordulóban a torna nyolcadik kiemeltjével, a cseh Katerina Siniakovával mérkőzött meg.

Bondárnak rögtön a mérkőzés második játékában három fogadóelőnyt kellett hárítania, amit sikeresen megtett, így elkerülte a korai break hátrányt. Siniakova a folytatásban tovább nyomott fogadóként, azonban 3-2-es vezetésnél sem tudott élni az adódó lehetőséggel. Bondár már nem volt ennyire kegyeletes a saját break esélyénél, és 5-5-nél elvette ellenfele adogatását. A magyar pedig nem teketóriázott sokat, és kiszerválta a szettet. A második felvonás igen hullámzóra sikeredett, mivel a két játékos a rövidítésig összesen hatszor veszítette el az adogatását. A Tiebreak óriási csatát hozott, amit végül Bondár két játszmalabda hárítását követően 10-8-ra tudott megnyerni, így ennek köszönhetően két szettben lezárta a találkozót.

Bondár Annának nem lesz egyszerű dolga a következő fordulóban, hiszen az orosz Anastasia Potapovával mérkőzik meg.

A mérkőzés végeredménye: 

Bondár Anna-Katerina Siniakova 7/5 7/6(8)

Kiemelt kép forrása: eurosport.hu