Babos kikapott az Australian Open első fordulójában

Babos Tímea ellenfele a világranglista 81. helyén álló szlovák Schmiedlova volt, aki ellen szettelőnyből veszítette el a mérkőzést.

Babos az első játszmában korán breakelőnybe került 1:1-es állásnál, ezt viszont Schmiedlova rögtön vissza is vette. 3:3-nál aztán ismét el tudta venni Timi ellenfele adogatását, és ezúttal jobban vigyázott a sajátjaira, majd 5:4-es vezetésnél kiszerválta a szettet.

A másodikban már Schmiedlova tudott breakelőnybe kerülni két alkalommal is, ráadásul másodszor a szett megnyeréséért adogathatott, Babos viszont mindkét alkalommal visszabreakelt. Sajnos azonban ezt követően zsinórban harmadszor sem sikerült hoznia a saját szervajátékát, ezúttal pedig már nem maradt lehetőség a javításra: Schmiedlova 6:4-el egyenlített. Timinek 11 breaklehetősége volt, ezek közül csak kettőt sikerült értékesíteni.

Forrás: hirek.sk

Forrás: hirek.sk

A döntő játszma sajnos ugyanúgy kezdődött, mint ahogyan a második fejeződött: Timi elbukta a szervajátékát. Pedig a szettet egy 10 perces szünet, úgynevezett “heat break” is megelőzte, de a magyar lány nem tudta összeszedni magát. Schmiedlova a játszma elején ismét breakelőnybe került, majd 5:3-nál a mérkőzés megnyeréséért adogatott. Timi viszont nem adta fel, két mérkőzéslabdát is hárítania kellett, de sikerült visszavennie elveszített adogatójátékát. Ezt követően sajátját, ha nehezen is, de hozta, viszont 6:5-ös Schmiedlova vezetésnél már nem tudta kiharcolni a szettben maradást – 6:4, 4:6, 5:7 lett a végeredmény Babos szempontjából.

Timi számára nem ért még véget az Ausztrál nyílt teniszbajnokság, mivel párosban és vegyes párosban is szerepelni fog.