Dimitrov – Anderson döntőt rendeznek Acapulcoban

David Ferrer után a második kiemelt Andy Murray sem tudta kiharcolni a döntőbe jutást Mexikóban, a skót útját az elődöntőben Grigor Dimitrov állta.

Andy Murray nem rejtette véka alá a frusztrációját Forrás: atpworldtour.com

Andy Murray nem rejtette véka alá a frusztrációját
Forrás: atpworldtour.com

A torna első kiemeltje, a háromszoros győztes David Ferrer már a nyolc között búcsúzott – a Kevin Anderson elleni mérkőzésen megsérült és nem tudta folytatni a játékot. A sajnálatos esemény Anderson továbbjutását jelentette, aki, már ha így alakult, élt a lehetőséggel és bejutott a döntőbe az ukrán Dolgopolovot legyőzve. A dél-afrikainak pontosan két órára volt szüksége ahhoz, hogy 19 ászt ütve és ellenfelét háromszor breakelve 6-1, 5-7, 6-4-el bejusson zsinórban a második döntőjébe (Delray Beachen Cilictől kapott ki). Kevin Anderson pályafutása nyolcadik ATP tornadöntőjében a harmadik trófeáját szerezheti meg, utolsó négy döntőjében azonban rendre elbukott a 27 éves teniszező.

Ezúttal sem lesz könnyű dolga, hiszen ellenfele, az egyre jobb formában teniszező Dimitrov a második kiemelt Andy Murray-t búcsúztatta az elődöntőben. Andy Murray az első játszmában kétszer breakelte ellenfelét, míg saját adogatását csak egyszer veszítette el, így 6-4-re övé lett a szett. A másodikban nemhogy breaknek, de még breaklabdának sem lehettek szemtanúi a nézők, mindkét játékos magabiztosan hozta a szervajátékát, így a tie-break döntött – Dimitrov javára. A döntő játszmában már nem voltak ennyire stabilak a felek, két break is született, melyek közül az elsőt Dimitrov hajtotta végre. Előnyének köszönhetően 5-4-es vezetésnél a mérkőzés megnyeréséért adogathatott, ám Murray nem adta könnyen a bőrét és visszajött a mérkőzésbe. A döntő szett sorsáról is a rövidítés döntött, ahol ismét Dimitrov került előnybe, hamar elhúzott 5-2-re és végül 7-3-ra meg is nyerte azt – a végeredmény 4-6, 7-6, 7-6 lett, Dimitrov pályafutása harmadik ATP döntőjén a második győzelmére készülhet Anderson ellen. A bolgár teniszező pályafutása során mindössze az ötödik top10-es játékos felett aratott győzelmét jegyezte, a mérlege 5-25.

Dimitrov és Anderson eddig négy alkalommal találkoztak az ATP touron, legutóbb 18 hónappal ezelőtt. Kettejük mérlegét Dimitrov vezeti 3-1-re, de az egyetlen kemény borításon zajló találkozójukat Anderson nyerte 2012-ben San Joseban. Dimitrov tavaly Stockholmban szerezte meg első ATP tornagyőzelmét, David Ferrert felülmúlva a döntőben.

Végeredmény:

Dimitrov – Murray – 4-6, 7-6, 7-6

Anderson – Dolgopolov – 6-1, 5-7, 6-4

A kiemelt kép forrása: atpworldtour.com