Lorenzi – Delbonis döntőt rendeznek Sao Pauloban

2014. március 2.
by Airon

Szombaton már az elődöntőket rendezték meg a Sao Paulo-i ATP tornán, ahol Tommy Haas Paolo Lorenzi-vel, valamint Thomaz Bellucci Federico Delbonis-szal küzdött meg a döntőbe kerülésért.

Haas visszalépésével Lorenzi került a döntőbe Forrás: fr.scoresway.com

Haas visszalépésével Lorenzi került a döntőbe
Forrás: fr.scoresway.com

Az első elődöntőt Tommy Haas és Paolo Lorenzi játszotta.  A két játékos eddig még nem játszott egymás ellen ATP tornán. Az első játszmában Lorenzinek elég volt egyetlen brék, hogy előnyre tegyen szert és 6/3-al sikerült vezetéshez jutnia. A második játszmában Lorenzi 3-2-re vezetett, amikor azonban egy sajnálatos sérülés vettet véget a meccsnek, mivel Haas vállsérülése miatt feladta a találkozót. Lorenzi így alig több mint egy óra után bejutott élete első ATP döntőjébe. Reméljük Haas-nak ez nem lesz egy újabb nagyobb sérülés, mivel az egész pályafutása alatt sokat bajlódott a vállával.

A másik elődöntőben a hazai közönségnek volt kiért szorítania, mivel Thomaz Bellucci próbált döntőbe kerülni, amiben az argentin Federico Delbonis szerette volna megakadályozni. A két teniszező eddig kétszer játszott egymás ellen, mind a két alkalommal az argentin játékos tudott diadalmaskodni. Ezt a mérkőzést is Delbonis kezdte jobban, aki egyszer el tudta venni ellenfele szerváját az első szettben, ami elég is volt egy 6/4-es játszma megnyeréséhez. A második játszmában ugyan mind a két játékos tudott bréket csinálni, a szett végkimenetelét mégis a Tiebreak döntötte el. A rövidítésből Bellucci jött ki jobban, akinek sikerült kiharcolnia a közönség legnagyobb örömére a döntő játszmát. A harmadik szettet azonban Delbonis bírta jobban, aki egy újabb 6/4-el bejutott a Sao Paulo-i torna fináléjába és megküzdhet pályafutása első ATP tornagyőzelméért.

A fináléban tehát Paolo Lorenzi küzd meg Federico Delbonis-szal, ahol mind a két teniszező pályafutása első ATP tornagyőzelméért fog játszani. A mérkőzést ottani idő szerint délután négy órakor rendezik meg.

Az elődöntők eredményei:

Paolo Lorenzi-Tommy Haas 6/3 3/2-nél Haas feladta

Federico Delbonis-Thomaz Bellucci 6/4 6/7(5) 6/4