Rekord született a Nieminen – Tomic mérkőzésen

A Miamiban zajló Sony Open Tennis első fordulójában Nieminen és Tomic összecsapása beírta magát a tenisztörténelembe. A találkozó nem a látványos labdamenetekről, vagy a drámai forgatókönyvéről, hanem az időtartamáról vált híressé.

Tomic aligha örül a rekorddöntésének Forrás: tennis.com

Tomic aligha örül a rekorddöntésének
Forrás: tennis.com

A finn Nieminennek mindössze 28 percre és 20 másodpercre volt szüksége, hogy 6-0, 6-1 arányban felülmúlja ellenfelét – ez lett az ATP történetének legrövidebb ideig tartó mérkőzése. Az ausztrál Tomic szemmel láthatóan nem épült még fel teljesen a nemrég végrehajtott műtétje után, ez is hozzájárult a mérkőzés rövidségéhez. A korábbi rekordot Greg Rusedski tartotta, aki a német Carsten Arrienst verte meg Sydney-ben 1996-ban.

Tomic nem ítélte drasztikusnak a helyzetet, elmondása szerint elégedett a rehabilitációja alakulásával. A Head azonban valószínűleg nem ugrál örömében, aligha ilyenre tervezték Tomic visszatérést a márkához (a fiatal ausztrál pár éven keresztül Yonex ütővel teniszezett).

A mérkőzésen négy, 90 másodperces térfélváltás volt és egy kétperces szünet a két játszma között – összesen nyolc perc. A maradék húsz, aktív játékkal töltött idő valószínűleg még arra sem volt elegendő, hogy megizzassza a fiatal ausztrált.

Nehéz megmondani, hogy melyik volt a profi tenisz történetének legrövidebb mérkőzése. Egyes források szerint Suzanne Lenglen az 1922-es wimbledoni döntőben mindössze 23 perc alatt tudott nyerni, 1988-ban pedig Steffi Graf 32 perc leforgása alatt intézte el Natasha Zverevát a Roland Garroson.