Sikeres lett Del Potro műtétje

2014. március 25.
by andF

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Juan Martin Del Potro bal csuklóját meg kell műteni, így kihagyni kényszerül a szezon hátralévő részét. Hétfőn el is végezték a műtétet a rochesteri Mayo klinikán, az eredmény pedig bizakodásra ad okot.

Del Potro edzőjével, Franco Davinnal és orvosával, Dr. Ricahrd Bergerrel a sikeres műtét után Forrás: atpworldtour.com

Del Potro edzőjével, Franco Davinnal és orvosával, Dr. Richard Bergerrel a sikeres műtét után
Forrás: atpworldtour.com

“Üdv mindenkinek, itt vagyok, még mindig érzek fájdalmat a műtét után. De szerencsére minden jól ment” – írta Del Potro a facebook oldalán. “Köszönöm szépen a sok kedves üzenetet melyeket tőletek kapok. Itt van egy kép rólam, Dr. Bergerről és Franco-ról (Davin, az edzője).”

Dr. Berger szerint az ínszalag sérülése rosszabbnak bizonyult, mint amit a magas felbontású képek mutattak korábban, de a műtét jól sikerült. A sérült ínszalagokat helyre hozták és megerősítették, így az argentinnak nincs szüksége további kórházi kezelésre.

“Figyelembe véve a sérülését, kész csoda, hogy egyáltalán tudott teniszezni” – mondta Dr. Berger. “Ez a sport iránt mutatott rajongásának köszönhető, az akarata segítette abban, hogy ütőt tudjon ragadni. Alig várom, hogy ismét teljes erőbedobással lássam játszani.”

Dr. Berger négy évvel ezelőtt már végrehajtott egy műtét Del Potro jobb csuklóján, azóta az argentin 11 tornagyőzelmet szerzett, 2011-ben pedig az év visszatérő játékosának választották.