Davis-kupa döntő: Előny a svájciaknál

2014. november 23.
by cort

Az első napi 1-1-es állás után szombaton a párosok összecsapásával folytatódott az idei Davis-kupa döntője, ahol a svájciak egy meglepő lépésre szánták el magukat.

A svájciak megtették! A néhány nappal korábban beharangozott Marco Chiudinelli, Michael Lammer párosukat a kedvezőtlen állás miatt lecserélték, és a Stanislas Wawrinka, Roger Federer duóval álltak ki a papíron erősebb Julien Benneteau, Richard Gasquet kettős ellen. A 2008-ban Pekingben párosban olimpiai aranyat nyerő svájci pároson óriási nyomás volt, hiszen esetleges vereségükkel az utolsó napon mindkét egyes mérkőzést hozniuk kellett volna, és Wawrinka utóbbi hónapokban mutatott játéka, illetve Federer pénteki játékát látva ez nem tűnt könnyen kivitelezhető feladatnak.

A tét viszont nem nyomta össze a világranglista élvonalában találhato helvétetek, aki 67 nyerőt ütve három játszmában győzedelmeskedtek, és már csak egy lépésre vannak a hőn áhított céljuktol. Ezt a lépést először Federer teheti meg, aki a Tsonga helyett beugro Richard Gasquet ellen lép pályára.

R. Federer, S. Wawrinka (svájciak) – J. Benneteua, R. Gasquet (franciák) 6-3 7-5 6-4

Kiemelt kép forrása: daviscup.com

A hozzászólások le vannak zárva.