ATP Isztambul: Federer ismét nehezen nyert, Dimitrov búcsúzott

Ma délután sikeresen lezajlottak az isztambuli ATP250 verseny elődöntői is, ahol Roger Federer és Grigor Dimitrov is pályára léptek.

Az első elődöntő résztvevői a tizenhétszeres Grand Slam bajnok Roger Federer és a karrierje első ATP elődöntőjét játszó 22 éves argentin, Diego Schwartzman voltak. Federer tegnap is egy két és fél órás, három szettes meccsbe keveredett és ma sem indult túl jól számára a találkozó, amikor Schwartzman 6:2 eredménnyel megnyerte az első szettet. Ezt követően viszont elővette tudása javát és a második szettben már ő bizonyult jobbnak 6:2 arányban. Döntő szettre került tehát sor, ami 51 percig tartott és az argentin már 5:4-nél is hárított egy meccslabdát, de amikor 6:5-nél Federer újabb kettőhöz jutott, már nem tudta megoldani. A svájci ezzel karrierje 128. egyéni ATP döntőjébe jutott és összesen 85. tornagyőzelmét szerezheti meg. Ez lesz összességében a huszonötödik salakos tornadöntője és a tizenegyedik trófeát szerezheti meg ezen a borításon. Tizennégy döntőjéből tizenegyet a salak királya, azaz Rafael Nadal ellen veszített el.

Grigor Dimitrov és Pablo Cuevas elődöntőjén nem érvényesült a papírforma, a bolgár bizonyult gyengébbnek egy nagyon sima mérkőzésen. Cuevas dominált az első szettben, kicsivel több, mint fél óra alatt 6:2 arányban nyerte meg, majd a második közepén is el tudta venni Dimitrov adogatását, ez pedig elégnek bizonyult már a győzelemhez is, melyet a 6:4 arányban nyert második játszma biztosított be számára. Az uruguayi jelenleg huszonharmadik a világranglistán és eddig három tornát nyert, mindet salakon.

A döntőt holnap 16:00-tól láthatjuk majd.

Kiemelt kép forrása: outdorblog.it

A hozzászólások le vannak zárva.