Spanyol bánat és papírforma döntő Estorilban

Tegnap a döntőbe jutás volt a tét Estorilban. Két izgalmas mérkőzésen ez Nick Kyrgiosnak és Richard Gasquetnek sikerült végül.

Kyrgios vajon végre ATP tornát nyer? Kép forrása: news.yahoo.com

Kyrgios vajon végre ATP tornát nyer?
Kép forrása: news.yahoo.com

Az első elődöntőben két olyan játékos találkozott, akik még sosem játszottak egyéni tornán ATP finálét, így Nick Kyrgios és Pablo Carreno Busta összecsapása már csak ezért is izgalmasnak ígérkezett. Az első játszmában csend és nyugalom 5-5-ig, majd egyszer csak mondhatni tényleg a semmiből a spanyol breakelt. A 24 éves teniszező a következő játékban megőrizte higgadtságát és behúzta az első szettet. A második játszmában Kyrgios már 6-5-nél kiharcolhatta volna a döntő szettet, ezt végül csak rövidítésben tette meg, aminek a végeredménye nagyban befolyásolta a döntő szettet. Az ausztrál a záró szakaszban 3-2-nél elvette Busta adogatását, majd 5-3-nál egy újabb break és a harmadik meccslabda kihasználása után döntőbe jutott.

Gasquet megállította a bombaformában lévő Guillermo Garcia-Lopezt Kép forrása: lanouvellerepublique.fr

Gasquet megállította a bombaformában lévő Guillermo Garcia-Lopezt
Kép forrása: lanouvellerepublique.fr

A második elődöntőben bár inkább Richard Gasquetet lehetett esélyesnek tartani, nem szabadott megfeledkezni, hogy Guillermo Garcia Lopez lassan két hete nem veszített mérkőzést. A spanyol ehhez mérten kezdte a mérkőzést, az első játszmában 3-3  után sorra vette el a francia szerváit és 6/3-al megtette az első lépést a döntő felé. Hiába az első szett elvesztése, látszott hogy Gasuqet nem tört meg, a második játszmában 2-1-től kezdve átvette az irányítást, a portugál közönség a döntő játszmára készülhetett. Gasquet egyre erősebbnek tűnt, a harmadik szett elején egy újabb break, azonban egy váratlan pillanatban Garcia-Lopez visszajött, 5-5-nél minden kezdődhetett előröl. A mérkőzést végül a rövidítés döntötte el, ahol Gasquet maradt nyugodtabb, így pályafutása 12-dik tornagyőzelméért küzdhet vasárnap.

Az elődöntők eredményei:

Nick Kyrgios-Pablo Carreno Busta 5/7 7/6(2) 6/3

Richard Gasquet-Guillermo Garcia-Lopez 3/6 6/2 7/6(1)

A hozzászólások le vannak zárva.