Federer ismét elvitte a Gerry Weber Open serlegét

Igazából nem könnyű számolni már Roger Federer sikereit és rekordjait, de megpróbálunk néhányat megemlíteni közülük amelyek ma megdőltek vagy létrejöttek egy újabb tornagyőzelemmel.

Tegnap nem volt könnyű meccse, a szettek rövidítéseit akár teniszlottónak is nevezhetnénk, mert egy elrontott adogatóponton elmehet az egész játszma. Roger megoldotta, Karlovic kellemetlen ellenfél volt, de nem okozott gondot. Ma Andreas Seppi állt szemben, aki Melbourne-ben a legjobbjával négy játszmában le tudta győzni a svájci zsenit januárban (először karrierje során), ám azóta egy megtorlás történt már, a mai pedig a második volt, de talán nem az utolsó.

Az első szett szoros volt egy nagyon sima rövidítéssel. Több, mint egy órán át tartott és ami meglepő lehet a statisztikában, hogy Federernek nem volt breaklabdája, míg Seppinek három is akadt. Más kérdés, hogy ebből egyet sem váltott pontra, így némileg okolhatta magát a szett elvesztéséért, különösen a rövidítésben elkövetett hibáiért adogatóként.

A második szettben 5:4-ig minden ugyanúgy alakult, ahogy az elsőben. Mindenki hozta az adogatását és sokan biztosan lehettek benne, hogy végig kell izgulni egy újabb rövidítést és akár döntőszettes is lehet a találkozó. Itt már Federer nagyon feljavult első szerva mögött, mindössze két pontot veszített, breaklabdák tekintetében pedig egyből egyet hárított. Fogadóként is jobban teljesített, többször jutott előnybe és a meccs legfontosabb pillanatában, amikor a trófeáért fogadóként állt oda a térfélcsere után ismét bebizonyította, hogy miért ő az egyik legjobb ebben a sportban. Végül el tudta venni Seppi adogatását egy kulcsfontosságú pillanatban, így megnyerte nyolcadik alkalommal is a Gerry Weber Opent 7(7):6(1), 6:4 eredménnyel.

Ez a mai Roger Federer tizenötödik füves pályás tornagyőzelme, melyet húsz döntőből ért el és rekordnak számít. Füves pályán 136:19-re javította a mutatóját. Összesen ez volt a százharmincadik ATP tornadöntője, melyből nyolcvanhatot nyert meg. Miután megvédte címét és a torna új besorolásának köszönhetően plusz 250 pontot is szerzett, megerősítette a világranglistán második helyét.

Wimbledonba egy hét múlva második kiemeltként érkezik majd, ahol tavaly kilencedik döntőjét játszotta és hétszeres bajnok. Kétségtelen, hogy ott lesz legtöbb esélye a tizennyolcadik Grand Slam trófea begyűjtésére és a felkészülése is elég jól sikerült. Jelen állás és a füves játékképe szerint Novak Djokovic és Andy Murray szólhatnak ebbe bele, legkésőbb három hét múlva ilyenkor mindenre választ kapunk majd.

Kiemelt kép forrása: Getty

A hozzászólások le vannak zárva.