Murray negyedszer lett Queens Club bajnoka

Egy újabb páratlan év, ahol a győztest valamilyen Andynek hívják. Andy Murray a döntőben a remek formában lévő Kevin Andersont verte.

Az elődöntők gyakorlatilag azt hozták  a finálé előtt, amire lehetett számítani. Andy Murray magabiztosan legyőzte Troickit, Anderson pedig ugyan a hetedik kiemelt Gilles Simont ejtette ki, azonban füves pályán mégiscsak az ő győzelme volt a valószínűbb.

A döntőn inkább az lehetett a kérdés, Andy Murrayből mennyit vett ki fizikailag, hogy neki vasárnap délelőtt kellett az eső miatt szinte teljes elődöntőt játszani, míg Andersonnak egy egész napja volt regenerálódni. Andy Murray a páratlan évek királyának számított Queens Clubban, zsinórban negyedszer nyerhette volna meg ilyen időszakban a tornát.

Murray fárasztó napja tornagyőzelmet ért Kép forrása: sportsmole.co.uk

Murray fárasztó napja tornagyőzelmet ért
Kép forrása: sportsmole.co.uk

A hazai közönség kedvence ehhez mérten kezdte a mérkőzést. 2-1-nél elég hamar elnyerte Anderson adogatását, és onnantól gond nélkül tartotta a játszma további részében a saját adogatását. A dél-afrikai hiába próbált visszakapaszkodni, erre teljes mértékben esélytelen volt. Murray az egész játszma során mindösszesen hat pontot vesztett el adogatása mögül. A második játszma első breakje pedig eldöntött minden lényegi kérdést. Murray továbbra is remekül adogatott, ezen a mérkőzésen még break lehetőséghez sem engedve Andersont, megnyerte a tornát, 6/3 6/4 lett a vége.

Egy fantasztikus sorozat tehát tovább tart: 2003 óta csak Andy tudott tornát nyerni páratlan évben, előbb négyszer Roddick, most pedig ugyanennyi alkalommal Murray. A 28 éves játékos pályafutása 33.-dik tornagyőzelmét aratta a vasárnapi sikerrel.

A döntő végeredménye:

Andy Murray(1)-Kevin Anderson 6/3 6/4

Kiemelt kép forrása: edailysports.blogspot.com

A hozzászólások le vannak zárva.