Wimbledon: Lélegzetelállító tenisz Federertől! Jöhet a tavalyi döntő visszavágója!

Nem mindennapi produkciót mutatott be a hétszeres bajnok Andy Murray ellen!

Andy Murray, mindent megtett, de tehetetlen volt Federer zsenialitásával szemben forrás: twitter.com/BBCSport

Andy Murray, mindent megtett, de tehetetlen volt Federer zsenialitásával szemben
forrás: twitter.com/BBCSport

Aki látta a meccset, annak nem kis valószínűséggel olyan érzése lehetett, mint amikor Stan Wawrinka nyerte meg a Roland Garros döntőjét. Ezúttal a másik svájci játszott úgy, hogy arra nagyon nehéz szavakat találni! Az 56 nyerő ütés önmagában is elképesztő mutató, de most jön a legdurvább része a dolognak. A 2 óra 9 perces mérkőzésen mindössze 11 (!!!!) ki nem kényszerített hibát ütött a bázeli! Normális esetben szednek össze ennyit egy szettben. Ennél fogva azon már meg sem kell lepődni, hogy az egész meccs alatt Federernek csak egy breaklabdát kellett hárítania, még a legeslegelső játékban.

Sokáig fognak még emlékezni Federer mai teljesítményére! forrás: twitter.com/ATPWorldtour

Sokáig fognak még emlékezni Federer mai teljesítményére!
forrás: twitter.com/ATPWorldtour

Ám nem csak ő volt a pályán. Murray is nagyon felpörgött a mérkőzésre, akkora eltérés volt a mai és az ezt megelőző adogató játéka között, hogy az bámulatos. Pechére a háló túloldalán a 34 évesen élete (talán) legjobb teniszét nyújtó Federer állt. Az első szett villámgyors játékot hozott, nagyon magabiztosan szerváltak, de nem olyan értelemben, mint mondjuk egy Becker-Ivanisevic meccsen. A minőségi tenisz sem maradt el, de ezt a minőséget a svájci még magasabbra is tudta emelni 6/5-nél, és fogadóként megnyerte az első játszmát. Nagyjából ez volt a második szettben is. Federer megint a hajrában kapcsolt, de egy drámai, több, mint 10 perces játékban Murray 5 játszmalabdát hárítva megmenekült. Egyelőre. A skót hiába meríthetett óriási erőt ebből a küzdelemből, ez sem járulhatott ahhoz, hogy Federert sarokba szorítsa. A második szett pepitában úgy végződött, ahogyan az első. A harmadik elején jött el az a rész, amikor úgymond “a meccs megpihen kicsit”. Ez azonban relatív kifejezés, az addigiakhoz képest csökkent a tempó. A publikum egyre nagyobb részre már a tie-breakre gondolt, de a “Federer-hurrikán” újra a legoptimálisabb pillanatban csapott le. 5/4-nél lebreakelve a skótot bejutott pályafutása 10. wimbledoni döntőjébe.

Végeredmény: Federer (2.) – Murray (3.) 7/5 7/5 6/4

Holnapután tehát az előző évhez hasonlóan Novak Djokovic – Roger Federer mérkőzés lesz majd a wimbledoni torna döntőjében. Ideálisabb párosítás nem is jöhetett létre, hiszen a világranglista első két helyezettje a két résztvevő. Ha Djokovic idei formájából és Federer produkciójából indulunk ki, akkor vasárnap délután akár a tenisz nagy ünnepévé is válhat majd!

A kiemelt kép forrása: twitter.com/Wimbledon

A hozzászólások le vannak zárva.