Grigor Dimitrov is “Lendletbe” jön?

2015. július 25.
by DGM96

Nagy változások jöhetnek a bolgár életében. Sharapovával szakított, a szakmában pedig új edzője lehet. Nem is akárki!

Bár szerkesztőségünk igyekszik mellőzni a bulvár jellegű híreket, de azt azért mi is megemlítjük, hogy az álom-teniszkapcsolat véget ért: Dimitrov és Sharapova szakított. A nem túl jó hírről már voltak korábban pletykák, de a bolgár titán is megerősítette azokat. Az okokról nem nyilatkozott, csak magáról a hírről. Közleménye azonban sokatmondó lehet, ugyanis mondandóját azzal zárta, hogy az idei nyár egy új kezdetet jelent neki.

És itt jöhet képbe Ivan Lendl. Dimitrov azok után, hogy bejelentette, hogy már nem Roger Rasheed az edzője, nem sokkal utána a bolgár edzéseit az egykori cseh kiválóság egyre gyakrabban látogatta. Sőt, állítólag már tanácsokat is adott neki. Voltaképpen már csak a hivatalos bejelentésre kell várni.

Lendl egy valakinél már letette a névjegyét forrás: www.bbc.co.uk

Lendl egy valakinél már letette a névjegyét
forrás: www.bbc.co.uk

Nagy kérdés azonban, hogy milyen eredményeket hozhat ez az esetleges “projekt”. Azt persze nem tudni, hogy ki kereste fel először a másikat. Az viszont biztos, hogy ha egy akkora legendának, mint Lendl, érdeke egy “csiszolatlan gyémánt” szinte szükséges fejlődése, az bizonyítékot adhat arról, Dimitrovban mennyi potenciál is van. Természetesen nem kell ecsetelni, hogy Lendl edzői karrierje kinél kezdődött (meg, hogy mit is sikerült kihoznia “pácienséből”), de a jelentős javulásra nem feltétlen lehet mérget venni. Dimitrov nem olyan személyiség, mint Murray. A délszláv mentalitás nála is megvan, ami nem biztos, hogy kompatibilis Lendl (elsősorban) pedagógiai módszereivel. Ám ha bolgár képes az alázatosságra, akkor újra jó útra térhet, főleg úgy, hogy ezt hajlandó is megtenni.

A kiemelt kép forrása: www. ibitimes.com.au

A hozzászólások le vannak zárva.