AusOpen 2017: Még mindig nem vagyok méltó edzőpartner?

2017. január 20.
by Airon

Az Australian Open egyik legérdekesebb harmadik fordulós mérkőzését Daniel Evans nyerte. Ez igen nagy pofon lehetett Bernard Tomicnak.

Ne eddzél vele, mert nem méltó edzőpartner hozzád. A korábbi konfliktus John Tomic, Bernard édesapja és Daniel Evans között alakult ki. Talán ezekből a szavakból könnyen kiköveztethető, hogy az ifjabb Tomic kitől örökölte azt a féle mentalitást, amiért nem jut előrébb karrierjében és talán nem is fog.

Evans néhány reakciója egyértelmű volt kinek szólt Kép forrása: telegraph.co.uk

Evans néhány reakciója egyértelmű volt kinek szólt
Kép forrása: telegraph.co.uk

Ma azonban arra a kérdésre is választ kaptunk, hogy Daniel Evans valóban méltatlan lenne-e, hogy Bernard Tomicnak eddzen a jövőben. Nem véletlenek a reakciók, amit a mai napon Evanstől láthattunk, minden gesztusa azt sugározta kifelé, hogy ő akkor is megveri ma Bernard Tomicot, ha törik, ha szakad. Rendkívül változatos mérkőzés volt, hiszen az első és a második játszma tele volt breakekkel, azonban a fontos pillanatokban Evans tudott fejben erősebb maradni. Voltak pillanatok ahol a hazai közönség nyomására Evans megtörhetett volna. A második játszmában az utolsó pillanatban adta vissza a break előnyét, a harmadikban pedig 4/4-nél három break labdája volt Tomicnak, ami után egy esetleges szépítés hazai közönség előtt könnyedén beindíthatta volna Tomicot. Evanst azonban a hév előre vitte és az a tény, hogy most mindenkinek bebizonyíthatja, hogy jobb teniszező Tomicnál. A momentumok amit uralt elég volt, hogy három játszmás győzelemmel búcsút intsen  az utolsó még versenyben lévő ausztrál teniszezőnek a férfiak egyes versenyében.

Ez egy fájó vereség lehetett Tomicnak Kép forrása: theage.com.au

Ez egy fájó vereség lehetett Tomicnak
Kép forrása: theage.com.au

Vajon meddig gondolja úgy Tomic, hogy ez a mentalitás elegendő lesz ahhoz, hogy nagyobb sikereket érjen el? Hiába a kellemetlen, ritmustalan tenisz, a jó kéz. A megfelelő hozzáállás hiányzik, ami a legfontosabb, amennyiben komolyabb sikereket akar elérni ebben a sportágban. Evans valóban nem tartozott eddig a legjobb teniszezők közé, azonban látszólag nála mégis kezd átszakadni az a bizonyos gát. A tavalyi US Openen kis híján kiejtette a későbbi győztes Wawrinkát, Sydneyben tornadöntő többek között Dominic Thiem búcsúztatásával, az Australian Openen pedig egy elveszített játszma 3 meccs alatt és már Marin Cilicet is legyőzte. Tomicnak igen nagy fekete leves lehetett, hogy olyan valaki mutatta meg a profi tenisz lényegét, akit apja gyakorlatilag alkalmatlannak tartott, hogy fiával eddzen.

Kiemelt kép forrása: asia.eurosport.com

A hozzászólások le vannak zárva.