Wimbledon 2017: Tomic kiverte a biztosítékot

2017. július 7.
by cort

Az ausztrál fiatalokkal eddig is sok gond volt, elég csak Kyrgios vagy Kokkinakis viselkedésére, nyilatkozataira gondolni, de amit Bernard Tomic tett, az már mindenkinek sok volt.

A volt világranglista 17. játékos az első fordulóban három játszmában maradt alul a 27. helyen kiemelt Mischa Zverevvel szemben, ami még magában nem is lett volna akkora probléma. A lélektelen, unott, kritikán aluli játék sem újdonság a 24 éves ausztráltól, de a mérkőzés utáni nyilatkozatát követően az ütőszponzora is elfordult Tomic-tol.

Tomic tavaly Fabio Fognini ellen, mérkőzéslabdánál nyéllel fogadott

“Se mentálisan, sem pedig fizikálisan nem voltam a pályán, nem tudom miért, de hogy őszinte legyek, unatkoztam a pályán. Egyáltalán nem vagyok motivált, nem találok semmi kihívást a teniszezésben. Zverev ellen nem azért kértem ki az ápolási szünetet, mert bármi bajom lett volna, csak meg akartam törni a lendületét. Még tíz évig teniszezem, és utána soha többé nem kell dolgoznom. Tudom, hogy tisztelnünk kell a játékot, de én nem tisztelem eléggé.”

Az interjú szobában természetesen felvetették, hogy nem gondolja-e, hogy ezek után vissza kellene adnia az első fordulóért járó pénzdíjat: “Federernek is vissza kellene adnia a pénzt? Ha ő visszaadja, akkor én is.”

A fenti nyilatkozatának köszönhetően a wimbledoni szervezők 15 ezer dollárra büntették, a HEAD, Tomic ütőszponzora pedig tweeter oldalán nyilatkozott.

“Nagyon csalódottak vagyunk az egyik szponzoráltunk tegnapi wimbledoni nyilatkozata után. Az ő véleménye teljesen szembe megy azzal, amit mi képviselünk, a mi hozzáállásunk, szenvedélyünk és tiszteletünk a tenisz sport iránt. Ebből adódóan nem folytatjuk az együttműködést Bernard Tomic-csal.”

Kép forrása: gettyimages

A hozzászólások le vannak zárva.