Wimbledon 2017: Tomic kiverte a biztosítékot

Az ausztrál fiatalokkal eddig is sok gond volt, elég csak Kyrgios vagy Kokkinakis viselkedésére, nyilatkozataira gondolni, de amit Bernard Tomic tett, az már mindenkinek sok volt.

A volt világranglista 17. játékos az első fordulóban három játszmában maradt alul a 27. helyen kiemelt Mischa Zverevvel szemben, ami még magában nem is lett volna akkora probléma. A lélektelen, unott, kritikán aluli játék sem újdonság a 24 éves ausztráltól, de a mérkőzés utáni nyilatkozatát követően az ütőszponzora is elfordult Tomic-tol.

Tomic tavaly Fabio Fognini ellen, mérkőzéslabdánál nyéllel fogadott

“Se mentálisan, sem pedig fizikálisan nem voltam a pályán, nem tudom miért, de hogy őszinte legyek, unatkoztam a pályán. Egyáltalán nem vagyok motivált, nem találok semmi kihívást a teniszezésben. Zverev ellen nem azért kértem ki az ápolási szünetet, mert bármi bajom lett volna, csak meg akartam törni a lendületét. Még tíz évig teniszezem, és utána soha többé nem kell dolgoznom. Tudom, hogy tisztelnünk kell a játékot, de én nem tisztelem eléggé.”

Az interjú szobában természetesen felvetették, hogy nem gondolja-e, hogy ezek után vissza kellene adnia az első fordulóért járó pénzdíjat: “Federernek is vissza kellene adnia a pénzt? Ha ő visszaadja, akkor én is.”

A fenti nyilatkozatának köszönhetően a wimbledoni szervezők 15 ezer dollárra büntették, a HEAD, Tomic ütőszponzora pedig tweeter oldalán nyilatkozott.

“Nagyon csalódottak vagyunk az egyik szponzoráltunk tegnapi wimbledoni nyilatkozata után. Az ő véleménye teljesen szembe megy azzal, amit mi képviselünk, a mi hozzáállásunk, szenvedélyünk és tiszteletünk a tenisz sport iránt. Ebből adódóan nem folytatjuk az együttműködést Bernard Tomic-csal.”

Kép forrása: gettyimages

Livescores