Meglepetéssel zárult a Japánban rendezett ATP 500-as torna

2018. október 7.
by SchGy

Az esélyesebbnek tartott Nishikori Kei nem bírt el az orosz ellenfelével a döntőben.

Azok után, hogy Nishikori 2012 és 2014 októberében is megnyerte a Rakuten Opent Japánban mind a kétszer Milos Raonicot legyőzve, ő számított az esélyesebbnek, a világranglistán elfoglalt pozíciók is ezt sugallták, hiszen a japán a 12., Daniil Medvedev a 32. helyet foglalta el a mérkőzés előtt, de az orosz jócskán javított ma ezen. Az első játszma az orosz adogatójátékával kezdődött, és a hazai szurkolók nagy örömére Nishikori hamar break lehetőséghez jutott, de Medvedev hárította. Valószínűleg sem a nézők se a japán játékos nem gondolta, hogy ez volt az első és utolsó lehetősége a mérkőzésen arra, hogy elvegye ellenfele adogatását. 2/1 orosz vezetésnél semmire bukta el Nishikori az adogatását, és ebben a szettben még egyszer elveszítette, így mindössze 26 perc alatt Medvedev 6/2 arányban nyerte a játszmát.

A folytatásban mind a két játékos vigyázott arra nehogy elveszítse az adogatását. 5/4 orosz vezetésnél Nishikori szervái következtek, és az ő szempontjából a lehető legrosszabb pillanatban nem tudta hozni a játékot, és ezzel a 22 éves Daniil Medvedev élete első ATP 500-as tornáját nyerte meg. Az orosznak eddig két 250-es tornát sikerült behúznia az Amerikai Egyesült Államokban, és Ausztráliában.

D.Medvedev 6/2 6/4 Nishikori K.

Így sem maradt japán győztes nélkül a közönség. A férfi páros versenyét a Ben McLachlan/Struff Jan-Lennard duó nyerte meg 6/4 7/5 arányban a Klassen Raven/Venus Michael ellen. A japán Ben tavaly is megnyerte ezt a versenyt, igaz akkor Yasutaka Uchiyamával az oldalán.

A kép forrása: indianexpress.com

 

A hozzászólások le vannak zárva.