Teniszvilag.com - hírek, érdekességek a tenisz világából

Jó ütemben halad Del Potro felépülése

2018. december 15.
by andF

Juan Martin Del Potro Sanghajban szenvedett súlyos térdsérülést, melynek következtében kihagyni kényszerült az év végi versenyeket, valamint az ATP Finals-t is.

Az argentint nem kerülték a sérülések a pályafutása során, és mikor úgy tűnt, végre ismét régi fényében tündökölhet, egy szerencsétlen esés következtében eltörte a térdkalácsát. A szezont így is az ötödik helyen zárta a világranglistán, de Bázelben, Párizsban és Londonban is vissza kellett lépnie a versenyzéstől.

A 2009-es US Open bajnok pénteken egy videóüzenetben számolt be arról, hogyan alakul a rehabilitációja.

“El szeretném mondani nektek, hogy két hónappal a sérülésemet követően ismét teniszezem. Nagyon lassan mozgok, de a lényeg, hogy újra a pályán lehetek. Szerettem volna megosztani veletek ezt a hírt és hálás vagyok a rengeteg támogatásért, amit tőletek kapok.” – üzente Del Potro a szurkolóinak.

Del Potro a 2009-es, Federer ellen aratott US Open győzelmét követően több csuklóműtéten is átesett. Idén szerezte meg pályafutása első ATP 1000-es trófeáját Indian Wells-ben, ahol ugyancsak Federert tudta felülmúlni. Közel került ahhoz, hogy ismét megnyerje az amerikai nyílt teniszbajnokságot, de a döntőben nem bírt a bomba formában lévő Djkoviccsal.

Kép forrása: gq.com, Andy J. Scott