Djere megszerezte első tornagyőzelmét

2019. február 25.
by andF

A magyar származású szerb teniszező, Laslo Djere (Györe László) megszerezte pályafutása első ATP tornagyőzelmét a riói 500-as salak pályás versenyen.

A múlt héten emeltük ki, hogy bár még csak a hetedik hét ért véget 2019-ben, máris négy új tornagyőztese van a tournak. A nyolcadik hét erre is rátett egy lapáttal (vagy inkább kettővel), hiszen Rióban Djere, Delray Beach-en pedig Albot is pályafutása első sikerét ünnepelte.

Dominic Thiem első fordulós búcsúztatásával remekül indult a torna Djere számára – pályafutása során először tudott nyerni top10-es játékos ellen. Talán a szerb-magyar teniszező sem gondolta volna ekkor, hogy lesz még ennél sokkal nagyobb oka is az örömre a hét folyamán.

A következő két fordulón szettveszteség nélkül jutott túl, majd az elődöntőben Bedene ellen játék nélkül lépett tovább. Döntőbeli ellenfele a 18 esztendős kanadai Felix Auger-Aliassime volt, aki az ATP 500-as tornák történetének legfiatalabb döntőse lett, és ellenfeléhez hasonlóan karrierje legjobb szereplését produkálta a tornán.

Az első hat játékban öt break is született, melyek közül három Djere nevéhez fűződött, aki ezt követően már nem hibázott és 6-3 arányban megnyerte a játszmát. A második szett legelején a kanadai került előnybe, de ezt csak a hatodik játékig sikerült megőriznie – 40/15-ről veszítette el az adogatójátékát. A 12. játékban már a mérkőzésben maradás volt a tét Auger-Aliassime számára, aki négy meccslabda hárítását követően az ötödiknél a hálóba vágta a tenyeresét – 6-3, 7-5 lett a végeredmény.

Djere a győzelmét elhunyt szüleinek ajánlotta. A 23 éves teniszező édesanyja hét évvel ezelőtt, édesapja mindössze két hónapja távozott az élők sorából. A tornagyőzelemért járó 500 pontnak köszönhetően a 90.-ről egészen a 37. helyre lépett elő a világranglistán.

ATP 500, Rio de Janeiro, döntő:

Laslo Djere – Felix Auger-Aliassime – 6-3, 7-5

Kép forrása: atptour.com

A hozzászólások le vannak zárva.