Reilly Opelka lett New York bajnoka

2019. február 18.
by andF

Az amerikai Reilly Opelka győzelmével zárult a New Yorkban rendezett ATP 250-es torna, a hazai teniszező a selejtezőből feljutó kanadai Brayden Schnur ellen nyert három játszmában.

Mindössze hét hét telt el eddig 2019-ből, de már a negyedik újdonsült tornagyőztest avatta vasárnap az ATP – Alex de Minaur (Sydney), Tennys Sandgren (Auckland) és Juan Ignacio Londero (Cordoba) után Reilly Opelka is megszerezte első serlegét.

A tornagyőzelemig vezető út finoman szólva is rögös volt a 21 esztendős amerikai számára. Opelka a verseny során három alkalommal is szetthátrányban találta magát, az első kiemelt Isner elleni elődöntőjében pedig hat mérkőzéslabdát is hárítania kellett a második játszma rövidítésében.

A vasárnapi döntőt remekül kezdte Opelka, 6-1-el zsebelte be az első játszmát. A második szett során négy breaklehetősége is volt, de ezeket Schnur rendre hárította, a tie-break után pedig a kanadai örülhetett. A döntő játszmában sem tudtak dűlőre jutni a felek, és az előzőhöz hasonlóan a rövidítés döntött. Opelka három meccslabdát hagyott kihasználatlanul, a negyediket viszont már értékesíteni tudta, és 6-1, 6-7, 7-6 arányban megnyerte a mérkőzést.

Opelka a torna során 156 darab ászt ütött, ebből 43-at a döntőben jegyzett. Sikerének köszönhetően a top60-ba került a világranglistán.

ATP 250, New York, döntő:

Reilly Opelka – Brayden Schnur – 6-1, 6-7 (7), 7-6 (7)

Kép forrása: atptour.com

A hozzászólások le vannak zárva.