Fucsovics öt játszmában kapott ki az első fordulóban

Nem jött össze a 2019-es Roland Garros Fucsovics Mártonnak, aki a nap egyik legszorosabb meccsén, 5 játszmában kapott ki az argentin Diego Schwartzmantól.

Marci valószínűleg nem örült a sorsolásnak, a 17. kiemelt argentinnál könnyebb ellenfelet is kaphatott volna az első fordulóra. A magyar jártékos az első játszma derekán elveszített az adogatását, majd nem tudott visszabrékelni, így a szettet Schwartzman nyerte 6-3-al. A mérkőzés elején Fucsovics sok hibával játszott, 8 nyerője mellé 13 ki nem kényszerített hibát ütött.

A folytatásban Schwartzman ismét brékelt, és a duplabrékhez is volt labdája, Marci azonban vissza tudott jönni a szettbe, sőt, zsinórban 4 megnyert játékkal ő került brékelőnybe. Mégegy brékváltást követően Fucsovics kiszerválta a szettet, és 1 óra 20 perc játék után kiegyenlített.

A harmadik játszma elején Marci rögtön brékelt, azonban rögtön el is bukta a szerváját. Egyikük sem volt magabiztos adogatóként, 3-2-nél ismét Marci került brékelőnybe, amit ismét rögtön elveszített. Ezt követően nem volt több brék a szettben, Marci 5-6-nél szettlabdát is hárított, jöhetett a rövidítés. Itt Schwartzman 5-1-re elhúzott, innen Marci még kiegyenlített, azonban az argentin 4. játszmalabdáját kihasználja 9-7-el behúzta a tie-breaket. 1-2.

A nagy csatában elveszített tie breaket követően Marci menetrend szerűen bukta a szerváját a 4. játszmában, Schwartzman rögtön a játszma kezdetén előnybe került, ami jó szokásához híven nem sikerült tartania. 4 bréket követően végül Marci került előnybe, amit ezúttal meg is tudott tartani, majd újabb brékkel kiegyenlített.

A döntő szett elején ismét brékváltás történt, amiből ezúttal Schwartzman jött ki jobban, aki zsinórban 5 bukott adogatójátékot követően döntő szett 2-1-nél tudta hozzátenni szerváját a brékhez. Fucsovics ezt követően már nem tudott megújulni, továbbra is sok hibával játszott, ismét elvesztette a szerváját, és a döntő szett végül 6-2-vel Schwartzmané lett. A maratoni meccs végül 3 óra 44 percig tartott.

Fucsovics végül 43 nyerővel és 74 ki nem kényszerített hibával zárta a meccset, ez az arány Schwartzmannál 39W/47UE volt. Talán nem túlzás azt mondani, hogy ennyi hibával csak Djokovic tud meccset nyerni. A mérkőzés teljes statisztikáját itt tekinthetitek meg.

Fucsovics Márton – Diego Schwartzman 3-6; 6-3; 6-7(7); 6-2; 2-6

Még mindig nevezhettek tippjátékunkra, az első forduló második napjára itt tippelhettek. Akkor se csüggedjetek, ha kimaradtatok az első napból, bőven van idő behozni az összetettben a lemaradást! 

Kiemelt kép forrása: Alex Pantling/Getty Images