Nyolc büntetési tételt kell fizetnie Kyrgios-nak

Az ATP nyolc különböző vétség miatt összesen 113.000 dollárra büntette Nick Kyrgios-t a Cincinattiben zajló 1000-es torna második fordulójában tanúsított viselkedése okán. A vizsgálat továbbra is tart, elképzelhető, hogy a pénzbírság mellett eltiltás is vár a nyughatatlan ausztrálra.

A világranglista 27. helyén álló játékos a Khachanov elleni mérkőzésén többször is konfrontálódott a székbíróval, Fergus Murphy-vel. Először időtúllépés miatt kapott figyelmeztetést, amitől begurult, és minősíthetetlen jelzőkkel illette a véleménye szerinti “legrosszabb játékvezetőt a világon”. Kyrgios úgy véli, nem történt volna figyelmeztetés, ha például Rafael Nadal követ  el hasonló vétséget. Murphy akkor húzott ki egy újabb gyufát, mikor nem engedélyezett mosdószünetet Kyrgios-nak, aki erre válaszul összetört két ütőt a pálya szélén.

Kevesebb, mint 24 órával a találkozó után, melyet Kyrgios egyébként három szettben elvesztett, az ATP nyilatkozatot adott ki az ügy kapcsán, melyben tudatta, hogy összesen 113.000 dollárra büntette a játékost, tételesen:

  • Sportszerűtlen magatartás (pontbüntetés) – 20.000$
  • Pályaelhagyás – 3.000$
  • Trágárság – 5.000$
  • Sportszerűtlen magatartás – 5.000$
  • Sportszerűtlen magatartás – 20.000$
  • Verbális sértegetés – 20.000$
  • Sportszerűtlen magatartás – 20.000$
  • Sportszerűtlen magatartás – 20.000$

A történetnek azonban itt még nincs vége, az ATP irányító testülete továbbra is vizsgálja az ügyet. Amennyiben úgy találják, hogy a játékos cselekedetei súlyosan sértették a szabályzatot, akár el is tilthatják. Kyrgios nem először kaphat eltiltásos büntetést, 2016. végén “a játék integritásával ellentétes magatartás” miatt kellett kényszerpihenőt tartania.

Kyrgios egyáltalán nem tétlenkedik idén, Queens-ben sportszerűtlen viselkedése miatt 17.500$-ra, Rómában pedig a sorozatos szabályszegései miatt összesen 20.000 euróra büntették. Az utóbbi alkalommal történt az ominózus székhajigálós eset, amiért aztán le is léptették a pályáról.

Nick Kyrgios egyelőre nem kommentálta a történteket.

Forrás

Kép forrása: news.com.au